Beerschot roept goede seizoensstart U18 een halt toe

Na de veelbelovende prestatie van vorige week waren de verwachtingen hoog gespannen om opnieuw een goed resultaat neer te zetten in de eerste thuiswedstrijd. Maar het werd een bloedhete namiddag om snel te vergeten. We begonnen nochtans goed aan de wedstrijd en kregen uitstekende kansen na enkele mooi opgezette combinaties.

Bij de eerste tegenaanval van Beerschot was het echter raak. Op minuut 7 kwam Beerschot op voorsprong, om deze in minuut 24 te verdubbelen. Iets later dikten ze de score vanop de stip nog aan tot 0-3.

Goed begin van de tweede helft

En toch had je nooit echt het gevoel dat Beerschot zo superieur was. We voetbalden voldoende kansen bij elkaar maar het was zo een dag waar alles wat tegen zat. De kansen gingen net naast en over, of we troffen de deklat en de paal.

Beerschot was in de omschakeling telkens zeer gevaarlijk met hun sterke en mature aanvalslinie. Elke kans mondde uit in een goal. In minuut 37 zorgde een nieuwe doelkans voor hen dan ook voor de 0-4.

Na de rust begonnen onze Kemphanen echter opnieuw met veel goede moed. Zo slaagden ze erin de score te milderen na een feilloos omgezette strafschop van Junot Soudant.

Niet veel later nemen de bezoekers echter alle hoop weer weg, door de 1-5 en de 1-6 op het bord te zetten.

Wie zichzelf ook nog een plekje op het scorebord versierde, was Kasper Paulus. Na een prima aannamen schoof hij de bal hard laag in de linkerbenedenhoek, goed voor de 2-6 eindscore. Het was een wedstrijd die er helemaal anders had kunnen uitzien, maar we nemen de leermomenten mee en gaan ermee aan de slag tijdens de volgende wedstrijd. Daarin staat een bezoek in en tegen Deinze gepland.