Totale off-day op laatste competitiespeeldag U21 tegen Oostende

Onze Beloften kenden vandaag een totale off-day. In hun laatste competitiewedstrijd gingen ze maar liefst met 5 – 1 de boot in tegen KV Oostende.

Oostende had nog uitzicht op de tweede plaats in de competitie en begon veel gretiger aan de wedstrijd. Bij de Kemphanen ontbrak de inspiratie en de gretigheid om er nog eens vol tegenaan te gaan. Reeds vrij vroeg in de eerste speelhelft kwam Oostende op voorsprong na een misverstand in de Westelse defensie. 1 – 0 (7’) Vier minuten later moest doelman Zenzo De Boeck met een goede tussenkomst verder onheil voorkomen. (11’) Het eerste schot op doel van Westelse kant kwam er van Rhys Younney. De keeper pakte vlot de bal.(20’) Doelman Zenzo kon nog een bal in corner deviëren. Op de daaropvolgende corner knikte een Oostende speler de bal ongehinderd in doel. 2 – 0 (24’) Oostende had de smaak te pakken. De 3 – 0 kwam er na een voorzet vanop rechts voor doel die mooi werd binnen getikt. 3 – 0. (34’) Opnieuw moest doelman Zenzo vol aan de bak. Mooi tikte hij de bal nu over het doel. (37’) Oostende kreeg de kans op de 4 – 0 via een strafschop na een foutje van doelman Zenzo op een doorgebroken speler. Op aanraden van de grensrechter wees de scheidsrechter naar de stip. Zenzo stopte de zwak genomen penalty. (40’)Het was Westerlo dat scoorde via een krachtig schot van Raf Smekens dat via de paal in doel verdween. 3 – 1 (42’) Ruststand 3 – 1.

Onmiddellijk bij het begin van de tweede speelhelft knalde Irsan Muric een reuzekans van kortbij tegen de doelman aan. Dit had een ommekeer in de wedstrijd kunnen betekenen, maar de hoop was tevergeefs. Met een knap afstandsschot bracht Oostende de score op 4 – 1. (61’) Even later werd het nog 5 – 1 via een afgeweken schot. (71’) Westerlo kon nog éénmaal dreigen via een schot van Flavien Mboyo dat naast het doel belandde.

Ontgoochelende laatste competitiewedstrijd  van onze Kemphanen. Laten we toch met fierheid terugblikken op het schitterende voorbije seizoen. Kampioen en halve finalist in de Beker CUP19, uitgeschakeld op strafschoppen door RSC Anderlecht, dit nemen ze ons niet meer af.

Proficiat aan het ganse team, de staf en de supporters voor hun warme aanmoedigingen. Wij hebben er alvast van genoten.

Ploegopstelling :

Zenzo De Boeck, Candan Baskale (83’ Sem Vanharen), Zyon Vandekerkhove, Sebastien Zoete, Ebenezer Agyei, Yasser Chikhi, Rhys Youlley, Owen Creces (45’ Joppe Verdonck (59’ Flavien Mboyo), Irsan Muric, Raf Smekens, Ilias El Hari, Rune Spinnoy (NG),

Volgende wedstrijd :

11 mei om 13.00u : PSV – KVC Westerlo U21

NIEUWS

PARTNERS