Doelpuntenrijke Galamatch voor onze U21

In een sfeervol Kuipke gevuld met een talrijk opgekomen publiek speelden onze Westelse  beloften hun Galamatch  tegen RFC Liège. Het werd een onvergetelijke avond met als apotheose de viering van onze jongens voor het behalen van de kampioenstitel. De beker werd overhandigd aan kapitein Sebastien Zoete, kampioenentruitjes werden aangetrokken en met een mooie erehaag werden onze jongens  gefeliciteerd door de tegenpartij. Kleine voetnoot, RFC Liège won de wedstrijd met 2-3. Dit kon echter terecht na zo een schitterend seizoen de pret niet bederven. Uitgeschakeld in de halve finale van de Beker Cup19   door RSC Anderlecht en Kampioen in Elite U21, dit blijft een onvergetelijk gegeven.

Gedurende de eerste speelhelft zagen we een dominant Westerlo. Een eerste kans kwam er op voorzet van Ilias El Hari tot bij Flavien Mboyo die over het doel knalde. (4’) Op corner van Luik werd de bal nipt naast het Westelse doel gekopt. (6’) Op voorzet van Flavien, mooi doorgelaten door Irsan Muric, kon Ilias aanleggen. De Luikse doelman pareerde het schot. (8’) Na een persoonlijke actie knalt Ilias even later nipt naast. (11’) Een vrije trap van Raf Smekens werd door de doelman  in corner geduwd. (15’) Hetzelfde deed hij even later met een schot van Yasser Chikhi. (26’) Een doelpoging van Luik zoefde rakelings over de kruising van het Westel doel. (29’) Uiteindelijk lukte het de Kemphanen toch om verdiend op voorsprong te komen. Op aangeven van Borys Karol trapte Ilias El Hari de bal in doel. 1 – 0. (44’) Ruststand 1 – 0.

De tweede speelhelft verliep meer gelijk opgaand. Westerlo dwong nog enkele kansen af. Een schot van Flavien belandde in het zijnet. (52)  Een schot van Candan Baskale werd  in corner gedevieerd. (55’)  Doelman Zenzo De Boeck kon een schot van Luik nog weg boksen. (64’) De ingevallen Rhys Youlley zag zijn doelpoging gestopt door de doelman. (71’) RFC Liège kwam op gelijke hoogte na zwak uitverdedigen van Westerlo. 1 – 1 (75’) Twee minuten later klommen de Kemphanen opnieuw op voorsprong via een afgeweken schot van Ilias El Hari. 2 – 1 (77’) RFC Liège liet de moed niet zakken en scoorde kort  daarna de gelijkmaker. Een vrije trap verdween rechtstreeks in het Westelse doel. 2 – 2.(80’) Van een ommekeer gesproken. Drie doelpunten binnen de vijf minuten. Westerlo zag nog een harde knal van Candan voor doel nog afgeweerd. Op de counter, na een verloren kopduel, kon RFC Liège nog de 2 – 3 scoren. (90’) In de 4 minuten extra speeltijd slaagden de moegestreden Kemphanen er niet meer in om de zo verdiende gelijkmaker nog te scoren. Deze kleine domper was echter snel vergeten tijdens de daarop volgende kampioenen viering. De supporters trakteerden de spelers nog  op Bengaals vuurwerk. Proficiat boys voor het schitterend seizoen.

Ploegopstelling :

Zenzo De Boeck, Zyon Vandekerkhove, Bakary Haidara, Sebastien Zoete, Candan Baskale, Yasser Chikhi, Flavien Mboyo (63’ Kei Sompohi), Raf Smekens (80’ Owen Creces), Irsan Muric (80’ Ebenezer Agyei), Borys Karol (45’ Rhys Youlley), Ilias El Hari (80’ Joppe Verdonck), Rune Spinnoy (NG), Breben Gotthold (NG)

 Volgende wedstrijd :

Vrijdag 3 mei om 19.30u KV Oostende U21 – KVC Westerlo U21 Adres : De Schorre(Gr 1) – Terr.1
Sportparklaan 1 – 8400 Oostende (1615) – 059/501811

NIEUWS

PARTNERS