U21: VLOTTE WINST OP RWDM

De Westelse beloften gingen aan de haal met een vlotte  1 – 5 overwinning op RWDM. We zagen een knappe wedstrijd met één minpuntje, de score had veel hoger kunnen zijn mits meer koelbloedigheid en efficiëntie bij de afwerking.

Het was Griffin Yow die het eerst de RWDM keeper aan het werk zette op aangeven van Ilias El Hari (16’) Het eerste Westelse doelpunt werd ingeleid door een diepe pas van Maxim Dillen op Zakaria Tassounte die in snelheid kon doorgaan. Zijn voorzet voor doel werd door Flavien Mboyo mooi in doel verlengd.  0 – 1 (18’) Tot tweemaal toe kwam doelman Noah Jorissen gepast tussenbeide om onheil te voorkomen. Griffin kon nog tweemaal aanleggen op doel op aangeven van Noam Mayoka (28’) en Ilias (36’), telkens  stond een goede RWDM keeper in de weg. Ruststand 0 – 1.

De eerste aanval van de tweede speelhelft verliep over links en was meteen bingo. Op aangeven van Ilias knalde Griffin de 0 – 2 op het bord.  Met een prachtige save dook even later de RWDM keeper een poging van Flavien uit zijn doel. (46’) Opnieuw was de doelman paraat toen Griffin een bal kon recupereren en aanleggen. (66’) Uiteindelijk lukte het hem dan toch. Op aangeven van Flavien wist hij met een mooi boogballetje te keeper te vloeren. 0 – 3 (65’) RWDM wist nadien tegen te scoren. De bal geraakte niet ontzet uit de Westelse defensie en in de kluts verdween hij in doel. 1 – 3 (70’) De Kemphanen bleven er zin in hebben en enkele minuten later zagen we een technisch hoogstandje van Ilias El Hari, die op aangeven van Zakaria, de 1 – 4 binnen knalde.(73’). Op aangeven van Kobe Heyns knalde Griffin met een schitterende streep de  1 – 5 tegen de touwen, meteen zijn derde doelpunt van de avond. (75’)  De doelkansen bleven zich opstapelen maar werden bij momenten de nek omgewrongen. Zo misten nog Zakaria (76’) en de ingevallen Wally Fofana (85’) beiden een reuze kans.  In de slotminuut trof  Glenn Van Hout nog de kruising. (90’) Mooie overwinning voor de Westelse beloften die de supporters nog eens verwend hebben met een leuke pot voetbal, gekruid met mooie doelpunten.

Ploegopstelling :

 Noah Jorissen, Kobe Heyns, Maxim Dillen (76’ Lou Roten), Bas Wouters, Emre Caglar, Noam Mayoka (83’ Glenn Van Hout), Zakaria Tassounte, Owen Creces (76’ Yasser Chickhi), Flavien Mboyo (76’ Wally Fofana), Griffin Yow, Ilias El Hari (83’ Jerfi Alkan), Henry Johnson (NG), Rune Spinnoy (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 20 februari om 20.00u : KVC Westerlo U21 – STVV U21 : C-veld

NIEUWS

PARTNERS