Beker CUP19 : Strafschoppen maken einde aan bekersprookje

Nadat de beloften U19 vorige week in de heenronde van de  halve finale Beker CUP19 met 1 – 2  thuis verloren van RSC Anderlecht, wonnen ze de terugwedstrijd  met 1 – 2 op Anderlecht. Strafschoppen moesten de winnaar aanduiden. Hierin haalde Anderlecht het met 5 – 3.

Het werd een spannende terugwedstrijd op Anderlecht. De Kemphanen waren gebrand op een stunt en wilden  zo graag de deur naar de finale open breken. In de eerste speelhelft zagen we een flitsend KVC Westerlo. Met een infiltratie over links van Candan Baskale kwam de bal tot bij Raf Smekens die kon voorzetten. Irsan Muric kwam twee tenen tekort om de bal in doel te verlengen. (8’) De scheidsrechter liet  een fout op een Westerlospeler onbestraft waarop een dodelijke counter volgde met de 1 – 0 tot gevolg. (11’) De Kemphanen lieten de moed niet zakken. Even later besloot Ilias El Hari , op aangeven van Raf, de bal in het zijnet. (13’) Anderlecht reageerde met een schot nipt naast het Westel doel. (19’) Een fout van de Anderlecht doelman op Irsan Muric werd bestraft met een strafschop. Irsan scoorde beheerst de 1 – 1. (24’) Flavien Mboyo zorgde voor gevaar vanop de rechterflank. Zijn scherpe voorzetten zorgden voor doelkansen, ongelukkiglijk ontbrak soms de beslissende speler voor doel  om af te ronden. (26’)

De wedstrijd golfde mooi op en neer, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en verzorgden het spektakel. Doelman Zenzo De Boeck reageerde klemvast op een uithaal van Anderlecht. (35’) Na een vlotte balwisseling tussen Raf – Borys Karol en Ilias besloot uiteindelijk  Raf de bal nipt naast het Anderlecht doel. (40’) Ruststand 1 – 1.

De tweede spelhelft begon onmiddellijk met een kans voor de Kemphanen. Een voorzet van Flavien bereikte Ilias  die in de volley zijn gekraakt schot gepakt zag door de doelman. (46’) Anderlecht reageerde met een schot rakelings naast. (50’) Westerlo kwam even later tot scoren. Zyon Vandekerkhove speelde mooi in op Flavien op rechts. Er volgde een lage voorzet voor doel. Irsan Muric kon de bal  afleggen op Raf Smekens die de 1 – 2 binnen knalde. (52’) De bekerdroom leek werkelijkheid te worden. Borys Karol kopte, op corner van Raf, de bal over het doel. (55’). Even later zag Borys zijn schot gestopt door de doelman. (58’) Anderlecht begon stilaan de druk op te voeren. Doelman Zenzo kon met verve een gevaarlijk schot nog in corner duwen. (67’) Een poging van Flavien werd door de Anderlecht doelman gestopt. (71’) Onmiddellijk hierop moest  doelman Zenzo vol aan de bak met een prima redding. (72’) De vermoeidheid liet zich stilaan voelen en het werd nog bibberen in een spannend slot .Er volgde nog één grote kans voor Westerlo. Op aangeven van de ingevallen Ebenzer Agyei  zag Irsan Muric zijn doelpoging nog gered door de Anderlecht goalie. (78’) In het slot van de wedstrijd wist doelman Zenzo nog een kopbal van Anderlecht onschadelijk te maken. DE Kemphanen slaagden er niet meer in om de bevrijdende derde treffer te scoren zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Hierin was het uiteindelijk Anderlecht dat de finalewedstrijd tegen Club Brugge naar zich toetrok. Irsan, Raf en Atil wisten hun strafschop te verzilveren, Bakary zag zijn strafschop tegen de kruising belanden.

De Kemphanen kunnen met opgeheven hoofd terugblikken op een schitterend bekeravontuur. Proficiat aan het ganse team. Nu met volle focus nog richting competitie voor de laatste drie beslissende wedstrijden met de kampioenstitel als inzet.

Ploegopstelling :

Zenzo De Boeck, Zyon Vandekerkhove, Bakary Haidara, Sebastien Zoete, Candan Baskale, Yasser Chikhi, Flavien Mboyo (81’ Atilgan Babacan), Raf Smekens, Irsan Muric, Borys Karol (87’ Owen Creces), Ilias El Hari (75’ Ebenezer Agyei), Rune Spinnoy (NG), Joppe Verdonck (NG), Obijohn Onyeka  (NG), Lucas Witters (NG)

Volgende wedstrijd :

Zaterdag 20 april om 14.00 : Waasland Beveren U21 – KVC Westerlo U21 : Adres : Cmp: Freethielstadion – Terr.7 – Stadionlaan 1 (Gps=Lindenlaan) – 9120 Beveren-Waas (1634) – 03/750 25 00

NIEUWS

PARTNERS