Beker CUP19: Nipte 1-2 nederlaag tegen RSC Anderlecht

In een aangename en spannende Beker CUP19 halve finale (heenronde) tegen RSC Anderlecht gingen de Kemphanen met een nipte 1 – 2 nederlaag  onderuit. Met deze uitslag biedt de terugmatch nog  perspectieven en is een  plaatsing voor de finale nog steeds mogelijk. Wie weet !!!!

In de eerste speelhelft verliep de wedstrijd gelijk opgaand. Beide ploegen gingen op zoek naar de openingen in de defensies. Anderlecht was het dichtst bij de eerste treffer. Haidara Bakary wist echter de bal vanop de doellijn nog te ontzetten. (22’) Twee minuten later wist doelman Zenzo De Boeck een Anderlecht vrijschop nog in corner te duwen. (22’) Het waren echter de Kemphanen die het eerst tot scoren kwamen. Een corner gezet door Raf Smekens bereikte aan de eerste paal Irsan Muric die de bal heerlijk binnen knikte. 1 – 0 (28’) Opnieuw op een vrije trap van Anderlecht reageerde doelman Zenzo alert en kon de bal nog wegduwen. (30’) Yasser Chikhi probeerde het met een afstandsschot. De Anderlecht keeper regeerde klemvast. (40’) Nog voor de rust kwam Anderlecht op gelijke hoogte. Een voorzet vanop links bereikte voor doel een vrijstaande speler die de bal mooi overhoeks in doel kopte. 1 – 1. (42’)

Het was opnieuw Anderlecht dat voor de eerste dreiging zorgde in de tweede speelhelft. Met een prima save kon doelman Zenzo de bal nog uit de kruising van zijn doel in corner duwen. (53’) Anderlecht kwam nu dominanter in de wedstrijd en werd de beter voetballende ploeg. Bij de Kemphanen verliep alles wat stroever en kwam er meer afval in het spel. Toch bleven onze jongens moedig verder knokken en dwongen ze nog een aantal corners af zonder gevaar echter. Westels balverlies leidde de tweede Anderlecht treffer in. Er volgde een voorzet op doel die opnieuw mooi werd binnen gekopt. 1 – 2. (70’) De Kemphanen slaagden er toch nog in om enkele kansen af te dwingen. Een mooi schot van Owen Creces werd door de doelman gestopt. (79’) Raf Smekens kende brute pech. In de slotminuut forceerde hij in een ultieme inspanning nog een doorbraak en zag zijn doelpoging op de paal stranden. (89’) Hoe kortbij kan een gelijkmaker nog zijn. Het heeft niet mogen zijn. Deze nipte nederlaag kan mits een sterke prestatie volgende week in de terugmatch nog recht gezet worden. We geloven er nog in.

Ploegopstelling :

Zenzo De Boeck, Zyon Vandekerkhove (80’ Obijohn Onyeka), Haidara Bakary, Sebastien Zoete (80’ Ebenezer Agyei) Candan Baskale, Yasser Chikhi, Flavien Mboyo, Raf Smekens, Irsan Muric, Borys Karol,(71” Owen Creces) Ilias El Hari (80’ Atilgan Babacan), Rune Spinnoy (NG), Joppe Verdonck (NG), Breben Gotthold (NG)

Volgende wedstrijd :

Zaterdag 13 april om 15.00u : KVC Westerlo U21 – KSK Deinze U21 : Veld : Foodmaker

NIEUWS

PARTNERS