Rhys Youlley trekt met Australië naar Asian Cup U23 op zoek naar olympisch ticket

Van het ene grote tornooi naar het andere. Na een sterke prestatie op het West Asian U23 Championship, is Rhys Youlley nu opgeroepen voor de AFC U23 Asian Cup in Qatar. Daar strijdt Youlley vanaf 15 april samen met z’n Australische teammaats niet enkel voor de titel van Aziatisch kampioen, maar ook voor een ticket voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Extra vlieguren voor Rhys Youlley, die zichzelf steeds meer en meer als een hoogvlieger aan het ontpoppen is. Met z’n kwieke speelstijl en snelle voeten drukte Rhys niet alleen zijn stempel op het middenveld van onze U21, maar ook bij de beloften van Australië.

Daar greep hij eind vorige maand zijn kans op het West-Aziatische kampioenschap. Youlley speelde er samen met z’n Australische teammaats een sterk tornooi en behaalde een knappe tweede plaats, na nipt verlies in de finale met strafschoppen tegen Zuid-Korea.

Die finale nederlaag, kan Rhys amper enkele weken later al doorspoelen op het Aziatische kampioenschap voor beloften. Bondscoach Tony Vidmar nam Youlley – als één van de jongste spelers uit de groep – opnieuw op in zijn selectie en loofde op het persmoment naar aanloop van het tornooi de behendige middenvelder om zijn flexibiliteit en veelzijdigheid.

Die talenten zal onze Jonge Kemphaan vanaf 15 april dus opnieuw mogen aanspreken in het geel en groen van de Socceroos. In de strijd om niet alleen de Aziatische titel, maar ook voor een olympisch ticket voor de Spelen van 2024 in Parijs, wachten voor Youlley en co alvast drie groepswedstrijden tegen Jordanië, Indonesië en gastland Qatar.

Tijdens de vorige editie van het Aziatisch kampioenschap U23 behaalde Australië een knappe vierde plek. Een evenaring van die prestatie zou betekenen dat Rhys en co in een barrageduel nog zouden kunnen knokken voor een olympisch ticket. Wij duimen alvast mee voor een nieuwe topprestatie van Youlley en de Socceroos.

NIEUWS

PARTNERS