U14 sluiten reguliere competitie in schoonheid af met winst tegen Union

Met een paar dagen uitstel sloten onze U14 woensdag als laatste de reguliere competitie af met een thuiswedstrijd tegen Union. Net als de vorige wedstrijd tegen Lierse ging het om een duel tussen twee ploegen met gelijke punten. De winnaar kreeg de achtste plaats in het klassement.

Westerlo schoot meteen uit de startblokken. Het creëerde de eerste grote kans en na amper vijf minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Iets later was het opnieuw bijna prijs met een knap schot van ver op de lat. Naar het einde van het eerste kwart kwam er iets meer druk van de bezoekers, ongelukkig balverlies lanceerde hun grote spits, die was niet meer te stoppen. Net voor affluiten werd het 1-1.

Ook het tweede kwart nam Westerlo de bovenhand. Een vrije trap werd netjes over de Union-keeper tegen de netten gewerkt. Daarna trapte onze keeper geweldig goed en ver uit. Zo goed dat de bal over de keeper van de bezoekers botste en netjes binnenrolde. Wereldgoal en de 3-1 was een feit. Union werd daarna nog even gevaarlijk, een hoekschop ging gelukkig over. Maar het waren opnieuw onze jonge Kemphanen die een mooie aanval wisten op te zetten, de Union-defensie werd knap uitgespeeld en de 4-1 werd gescoord.

Union kwam nog twee keer opzetten, één bal eindigde na een botsing in de handen van onze doelman, de tweede ging wel binnen maar werd afgekeurd voor hands. Zo gingen onze boys rusten met een comfortabele 4-1 stand.

Moeizamere tweede helft

Na rust hadden onze jongens het moeilijk om hun spel terug te vinden. Ze lieten Union zijn gang gaan, waardoor het bij momenten bijzonder spannend werd. De onvermijdelijke 4-2 liet dan ook niet lang op zich wachten. Union nam het heft volledig in eigen handen, het zette hoge druk en ging gretig op zoek naar de aansluitingstreffer. Misschien iets te gretig. Eén van de Unionisten ging door op onze keeper die de bal al klem had, met als gevolg een spijtige rode kaart voor de Brusselaars. Maar zelf met 11 tegen 10 bleef de thuisploeg het knap lastig hebben. Het probeerde wel nog even te counteren, maar doelpunten bleven het derde kwart uit.

Het laatste kwart was weer wat beter. Westerlo ging een paar keer in de aanval, maar kon zijn kansen niet verzilveren. Union was ook nog eens gevaarlijk met een schot op de lat. De wil was er en het spel werd iets bitsiger. Er viel nog een gele kaart toen de tegenstander een nieuwe aanval van de thuisploeg onderbrak met truitje-trek en balletje-wegtrappen. Daarna waren de meeste kansen voor ons. De bal caramboleerde een paar keer voor doel maar ging niet over de doellijn. De deklat werd geraakt en een schot ging nog eens jammerlijk over, maar uiteindelijk lukte het dan toch om de bal nog een laatste keer tussen de palen te krijgen met een mooi geplaatste balletje.

En zo sluiten onze U14 de competitie in schoonheid af met 18 op 21. Benieuwd of ze op dit elan verder gaan in de play-offs. Nu zaterdag is het op het veld van Cercle Brugge al revanchedag voor de 2-3 thuisnederlaag tegen de West-Vlamingen.