Vlotte 5-1 winst voor U21 tegen SK Lommel

De Kemphanen namen vandaag vrij vlot de maat van SK Lommel. Na een goede eerste speelhelft en een matige tweede werd het 5 – 1 voor KVC Westerlo.

Westerlo kwam vrij snel op voorsprong. Een schot van Ilias El Hari werd eerst nog afgeblokt maar in de rebound was Irsan Muric er als de kippen bij on de bal in doel te knallen. 1 – 0. (10’) De Lommel doelman stopte een schot van Rhys Youlley in twee tijden. (13’) Toen de Lommel keeper even later bal in de voeten van Raf Smekens uittrapte bedankte Raf voor de flater en scoorde de 2 – 0. (19’) Op aangeven van Rhys kon Irsan op doel aanleggen. De keeper keerde het schot in corner. (28’) Een snelle counter over links leverde het derde doelpunt op. Via Raf kwam de bal bij Irsan die mooi aflegde op Candan Baskale die de 3 – 0 op het bord knalde. (40’) Ruststand 3 – 0 na, bij momenten, knap voetbal van de Kemphanen.

Bij aanvang van de tweede speelhelft ging Zyon Vandekerkhove, op aangeven van Raf, zijn kans. De doelman reageerde alert op het schot. (48’)  Lommel kwam nu beter in de wedstrijd en dreigde met een schot dat maar net over het Westelse doel ging. (53’) Toch waren het de Kemphanen die in een mindere tweede speelhelft de beste doelkansen nog bijeen speelden. Op aangeven van Rhys besloot Irsan van dichtbij naast het doeL (55’) Lommel dwong enkele corners af maar deze leverden geen gevaar op. Westerlo kwam opnieuw tot scoren via Raf Smekens die , op aangeven van Ilias, de bal onder de keeper door in doel schoot. 4 – 0. (68’) Lommel profiteerde van een zwak inspelen van Haidara achteraan om te scoren. 4 – 1. (78’) Doelman Zenzo De Boeck moest tot tweemaal toe van dichtbij tussenkomen om een bal nog net in corner te deviëren. (78’ en 84’) Op aangeven van Irsan schoot Candan van dichtbij nog een kans over het doel. (81’)

Op corner zag Lommel nog een schot nipt over het Westelse doel vliegen. (84’) Het slotakkoord was voor de  Westelse invallers. Op voorzet van Flavien Mboyo was Atilgan Babacan  voor doel sneller op de bal dan de Lommel keeper en scoorde de 5 – 1 , meteen de eindscore.

Ploegopstelling :

Zenzo De Boeck, Zyon Vandekerkhove, Haidara Bakary, Sebastien Zoete, Candan Baskale, Yasser Chikhi (76 Flavien Mboyo), Rhys Youlley (87’ Breben Gotthold), Kei Sompohi, Irsan Muric, Raf Smekens (70’ Owen Creces), Ilias El Hari (70’ Atilgan Babacan), Rune Spinnoy (NG), Obijohn Onyeka (NG), Agyei Ebenezer (NG)

Volgende wedstrijd :

 Woensdag 6 maart om 19.15u : Beker CUP19 : KVC Westerlo U19 -KAA Gent U19 : Foodmaker veld

NIEUWS

PARTNERS