U14 wint streekderby tegen Lierse overtuigend met 2-6

Dit weekend gingen onze U14 op bezoek bij de buren van Lierse. Het beloofde een spannende wedstrijd tegen een ploeg met gelijke punten. Wie werd de sterkste van de streek?

De partij begon evenwichtig zonder noemenswaardige kansen langs beide kanten. In het tweede kwart nam Westerlo de bovenhand en toonde het zich duidelijk de betere ploeg. Toch was het een paar minuten voor rust Lierse dat plots gevaarlijk uit de hoek kwam met een gemiste kans en een vrije trap die ze gelukkig naast besloten. Onze boys zetten nog een laatste keer een knappe tegenaanval op, ze verschalkten de Lierse verdediging en knalden de bal hard tegen de netten. Het was meteen rusten bij een verdiende 0-1-stand.

Zelfde spelbeeld na rust

Het derde kwart deden de bezoekers verder waar ze voor rust gestopt waren en scoorden al snel de 0-2. De aansluitingstreffer, die viel na een niet-gefloten fout, was even een reminder om van eigen sterkte te blijven uitgaan en Lierse niet in het spel te laten komen.  Ook de ref, die na de aansluitingstreffer kwistig met lichte gele kaarten begon te zwaaien, vormden een factor die ervoor zorgde dat onze Jonge Kemphanen bij de les moesten zien te blijven.

Dat deden onze jongens gelukkig ook, want na mooi samenspel scoorden ze de verdiende 1-3. Even later besloten ze de bal op de lat. De thuisploeg had het moeilijk in de opbouw, waar onze jongens van profiteerden door hoog druk te zetten. Dat resulteerde in de knappe 1-4. Het laatste kwart vielen er nog eens drie doelpunten, waarvan twee voor ons. De welverdiende en klinkende einduitslag was uiteindelijk dan ook 2-6.

Onze U14 wonnen deze streekderby met veel overtuiging en bouwden nog een feestje in de kleedkamer. Zo is de nederlaag van vorige week snel vergeten en mogen ze met een knappe 15 op 18 genieten van een deugddoende Krokusvakantie.