Lommel roept zegereeks van U14 een halt toe

Lommel nam dit seizoen een razende start en leek onklopbaar tot STVV eind november een einde maakte aan de zegereeks van de Limburgers, daarna moest het nog de duimen leggen tegen Eupen, Luik en Seraing. Allemaal ploegen uit de top 7 waartegen onze U14 een knappe 7 op 12 neerzetten. We moesten dus zeker niet met een ei in de broek het veld opstappen maar geloven in ons eigen kunnen. Bovendien tankten onze jonge Kemphanen, ondanks weinig wervelend voetbal, met een knappe 12 op 12 wel het nodige vertrouwen.

Het was zaak om van bij het startsignaal meteen bij de pinken te zijn. Maar het was de thuisploeg die supersnel uit de startblokken schoot en bijzonder hoog druk zette. Na amper twee minuten moest onze goalie zich al omdraaien: 1-0. Even later was het één van de grote Limburgers die de bal binnenkopte. Na de 2-0 creëerden onze jongens een mooie kans en besloten ze een vrije trap over. Maar het was voornamelijk Lommel dat bleef drukken. Het was dan ook onder die druk dat de defensie de bal niet weggewerkt kreeg en in eigen doel tikte. De jammerlijke 3-0 was een feit.

Het tweede kwart konden onze jonge Kemphanen een paar keer doorzetten, maar kregen ze de kansjes niet afgewerkt. Ook een vrije trap eindigde in de handen van de keeper.

Er werd hard gestreden om de achterstand goed te maken. Maar toen een bal in de zestien van Lommel met de rug werd weggewerkt, kende de scheidsrechter een penalty toe. De cadeaus bleven zo uit de lucht vallen. Het te harde verdict luidde 4-0.

Efficiënt Lommel breekt Westelse wederopstanding

In de tweede helft bleven onze boys hard werken, ze probeerden te combineren en maakten het de tegenstander knap lastig door de meeste kansen bijeen te spelen, maar scoren lukte niet. In het laatste kwart kreeg Lommel het zichtbaar nog moeilijker, maar aan productiviteit was er ook nu geen gebrek. De ene keer dat ze tot aan ons doel kwamen, schoten ze de 5-0 binnen.

Voor de rest kwamen ze niet meer over de middellijn. Het laatste gedeelte van de wedstrijd werd dan ook vooral gedomineerd door de vele gele kaarten. Maar liefst vijf werden er uitgedeeld, waaronder ook eentje voor ons. Toch niet weinig voor een wedstrijd die niet als ‘vuil’, maar toch wel als onsportief bestempeld mocht worden.

Maar goed, wie niet kan scoren, kan ook nooit winnen. Hopelijk lukt dat volgende week allebei wel op het veld van Lierse.