U13 bijt tanden stuk tegen stug Seraing

Met drie overwinningen op een rij trokken onze Kemphanen van de U13 met veel goesting de bus op richting RFC Seraing. Op papier een haalbare kaart, in de praktijk een moeilijke en stugge tegenstander. Na 80 minuten spelen stond er een gelijke stand op het scorebord. 3-3 was de einduitslag.

De wedstrijd begon met een domper. In het openingskwartier wees de scheidsrechter meteen naar de stip na licht handspel van één van onze Kemphanen in het eigen zestienmetergebied. Seraing zette de penalty feilloos om en opende de score.

Onze Kemphanen bleven niet bij de pakken zitten en trokken in de aanval. Dit lukte ook. Enkele minuten na de 1-0 hingen de bordjes weer gelijk. 1-1 was meteen ook de ruststand.

Snelle achterstand na rust

Onmiddellijk na de pauze wees de scheidsrechter opnieuw naar de stip. Ditmaal werd een doorgebroken speler neergehaald. Opnieuw wist Seraing te scoren. Onze Kemphanen waren dus weer op achtervolgen aangewezen.

Het was wachten tot het laatste blokje vooraleer er echt vuur in het team kwam. In de slotfase van de wedstrijd wisten onze Kemphanen hun achterstand volledig om te buigen in een 2-3 voorsprong. Na het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Seraing nog een laatste wapenfeit via een stilstaande fase. De bal werd weggekopt, maar belandde in de voeten van een Seraing-speler die in extremis de bordjes nog op gelijke hoogte hing.

Een bilijk en frustrerend gelijkspel is de samenvatting van de trip naar RFC Seraing. We zagen onszelf onvoldoende beloond voor het harde werk dat geleverd werd. Komende zaterdag geven onze Jonge Kemphanen thuis KAS Eupen partij. Supporters op post!