Strafschoppen nekken U16 op Raymond Goethals tornooi

Wat als strafschoppen niet bestonden? Na afloop van het Raymond Goethals tornooi voor U16 was het een vraag die iedere Westerlo-volger zich zou gaan stellen. Onze Jonge Kemphanen bleven gedurende het ganse tornooi ongeslagen tijdens de reguliere speeltijd, maar moesten tot driemaal toe het onderspit delven tijdens de strafschoppenserie. Zo zagen onze U16 een mooie bekroning voor hun knappe tornooi vanop elf meter door de vingers glippen. 

Daags voor onze U16 hun opwachting maakten op het Raymond Goethals tornooi, had onze U14 alvast het goede voorbeeld gegeven. Gedurende het ganse tornooi slikten onze Jonge Kemphanen geen enkel tegendoelpunt en bleven ze daarnaast ook ongeslagen. Hun knappe reeks resulteerde uiteindelijk in een knappe 5de plaats. Onze U16 hadden dus hoge verwachtingen in te lossen, wilde ze minstens even goed doen.

In de groepsfase zetten onze U16 alvast meteen de toon. Met driemaal op rij een 1-0-overwinning tegen groepsgenoten KMSK Deinze, KV Oostende en RAEC Mons wisten ze als autoritair groepsleider door te stoten naar de volgende ronde.

Daarin ontmoetten onze Jonge Kemphanen Cercle Brugge, die tweede werden in hun groep na topfavoriet Anderlecht. In een evenwichtige partij bleken geen van beide teams tijdens de reguliere speeltijd in staat te zijn om de defensie van de tegenstander te ontwrichten, waardoor uiteindelijk penalty’s moesten gaan beslissen wie er zou doorstoten naar de halve finale. Daarin haalde Cercle het nipt met 2-3.

Penaltyspook blijft opdoemen

In de strijd voor plaatsen 5 tot 8 namen onze Jonge Kemphanen het in hun eerste plaatsingswedstrijd op tegen RWDM. Ook hier bleef de brilscore gedurende de ganse partij op het bord staan, waardoor er opnieuw een rondje elfmeterstrappen volgde. Wederom bleek het geluk hierin niet aan de Westelse zijde te liggen. RWDM prikte met drie gescoorde strafschoppen er eentje meer tegen de netten dan onze Jonge Kemphanen, waardoor onze U16 werden doorverwezen naar een strijd om plek 7 tot 8.

Opponent van dienst vormde daar KMSK Deinze, een oude bekende van onze geelhemden uit de groepsfase. In een spektakelrijke slotwedstrijd, moest onze defensie voor het eerst tijdens dit tornooi een tegendoelpunt slikken. De partij bleef goed op en neer gaan en met een 3-3 eindstand op het bord, moest de beslissing opnieuw vallen via een afsluitende strafschoppenserie. Daarin kaapte KMSK Deinze de 7de plaats voor de neus van onze Jonge Kemphanen weg. Een sneu verdict voor onze U16, die mits wat meer meeval vanop de stip, een nog mooier resultaat hadden kunnen behalen op dit tornooi.

NIEUWS

PARTNERS