U21: PIJNLIJKE NEDERLAAG

De Kemphanen waren bij aanvang van de wedstrijd niet bij de les. Het werd nadien  hopeloos achtervolgen om uiteindelijk te stranden op een 3 – 5 nederlaag.

De wedstrijd was amper 15 minuten bezig en Lommel had  al drie keer gescoord. Ieder schot binnen het doelkader was bingo. Van efficiëntie gesproken. (1’ afgeweken bal 0 – 1, 5’ schot binnenkant doelpaal en binnen 0 – 2, 14’ balverlies in Westelse defensie afgestraft en 0 – 3) Een penalty-fout op Glenn Van Hout bracht hoop. Zakaria trapte de strafschop tegen de doelpaal maar in de rebound wist Glenn te scoren. 1 – 3. (24’) Even later kon Owen Creces scoren uit een vrije trap. Zakaria legde de bal mooi opzij en Owen schoot de bal voorbij de muur in doel. 2 – 3 (28’) Lommel  wist  echter opnieuw te scoren met een schot vanop de grote backlijn. 2 – 4 (38’) Net voor de rust knalde Wally Fofana, op aangeven van Flavien Mboyo, een wenkende kans nipt naast. (42’) Ruststand 2 – 4.

De tweede speelhelft startte in mineur met een zware kwetsuur voor Maxim Dillen. Bij deze snel beterschap gewenst Maxim. (46’) Lommel profiteerde van een zwak uit voetballen bij Westerlo en scoorde de 2 – 5. (54’)  Westerlo kromde de rug en kreeg  voldoende kansen om de wedstrijd te doen kantelen. Helaas ontbrak de efficiëntie en koelbloedigheid voor doel. De ingevallen Zidan Van Baelen trapte een vrije trap tegen de deklat. (60’) Gedurende de laatste 20 minuten voetbalden de Kemphanen nog acht zuivere doelkansen bijeen waaruit  slechts éénmaal gescoord kon worden. Glenn trapte op aangeven van Wally een kans nipt naast (69’), op aangeven van een bedrijvige Zakaria Tassounte besloot Wally te zwak op doel (72’), Zakaria, alleen op doel afgaand, slaagde er niet in om de doelman te omspelen (73’), zijn schot even later was te zwak om de doelman te bedreigen (74’), uiteindelijk lukte het dan toch toen een bikkelende Glenn zich kon doorzetten en de bal bij Wally belandde die nu wel scoorde. 3 – 5( 76’) Een enorme kans voor Wally werd nog door de Lommelkeeper over de deklat getipt. (81’) De ingevallen Joppe Verdonck besloot nipt naast het doel. (84’)De Kemphanen kwamen niet meer tot scoren. Het had anders kunnen aflopen indien……. Kort samengevat : Een eerste speelhelft waarbij de ploeg niet wakker genoeg was van bij de aftrap en Lommel aan 100% afwerkte en een tweede speelhelft waarin de Westelse aanvallers de kansen lieten liggen.

Ploegopstelling :

Noah Jorissen, Kobe Heyns, Maxim Dillen (46’ Bas Wouters), Yasser Chickhi, Emre Caglar (70’ Henry Johnson), Zakaria Tassounte, Ibrahima Sy, Glenn Van Hout, Owen Creces (48’ Zidan Van Baelen), Flavien Mboyo (70’ Joppe Verdonck), Kasper De Weyer (NG), Rune Spinnoy  (NG), Owen Corten (NG)

Gele kaarten : 76’ Bas Wouters, 90’ Zakaria Tassounte

Volgende wedstrijd : Ma12 december : Beker Cup 21 : KV Mechelen U21 – KVC Westerlo U21 om 20.00u – Adres : Jeugdvelden K.V.Mechelen – Terr.1(Synthetisch) – Liersesteenweg,206 – 2800 Mechelen (2137) – 015/21.20.20