U18 YR KV Mechelen – KVC Westerlo: driepunter met het kleinste verschil

Amper 3 dagen na de bekerwedstrijd stonden beide teams alweer tegenover elkaar in de competitie. Hetzelfde veld, maar toch veel andere namen op het wedstrijdblad.

De eerste helft krijgen we weinig kansen te zien van beide teams. De wedstrijd gaat goed over en weer. De thuisploeg kan in het aanvangskwartier tweemaal op doel schieten, maar telkens gaat doelman Rune goed plat. De bezoekers zijn niet echt onder de indruk en bouwen rustig enkele mooie aanvallen op. De laatste pass lukt niet altijd waardoor we niet echt toch grote kansen komen. Na 37 minuten wedstrijd krijgen we de beste kans van de eerste helft te zien. Een Mechelse voorzet vanop de linkerflank wordt overhoeks op doel gekopt. Iedereen ziet de bal al in doel, maar doelman Rune heeft met een geweldige reactie de bal uit de hoek halen en de neten proper houden. We gaan dan ook rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft zijn de kemphanen beter uit de startblokken geschoten dan de thuisploeg. Breben kan zicht op rechts doorzetten, maar zijn voorzet bereikt net niet Junot die voor doel postgevat had.  Even later is het alweer Breben die een voorzet richting Joppe aflevert, maar diens schot belandt in de handen van de doelman. De bezoeker krijg nu kans na kans, maar ook de thuisploeg laat zich niet onbetuigd en voetbalt een aantal kansen bij elkaar. Net voor het uur krijgt Westerlo 3 vrije trappen na elkaar. De eerste vrije trap van Joppe wordt door de doelman in 2 tijden gered. Kort daarop is het weer Joppe die een vrije trap voor doel brengt, maar kan is er niemand die zijn voet nog tegen de bal kan zetten. De derde vrije trap is de goede, alweer Joppe brengt bal voor doel en Lou kan de bal staalhard aan de eerste paal in doel trappen, 0-1. Ook aan de overkant krijgen we nog verschillende kansen op de gelijkmaker, maar Rune houdt zijn netten proper. In de slotfase komen we nog goed weg als een afgeweken schot de paal raakt, waarna Rune de bal makkelijk kan oprapen. Het blijft 0-1 en dus gaan de drie punten verdient mee naar de Kempen. De kemphanen blijven zo al 5 wedstrijden na elkaar ongeslagen in zowel het kampioenschap als de bekercompetitie.