Billijk gelijkspel tegen de Great Old

Na de deugddoende zege vorige week op OHL konden we met veel vertrouwen Antwerp in de ogen kijken. De wedstrijd startte met een stevig tempo en beide ploegen kwamen regelmatig aan het venster piepen maar doelrijpe kansen konden we in de beginfase niet noteren. Antwerp had het meeste balbezit maar de creativiteit ontbrak mede dankzij het stevig en georganiseerd blok dat de thuisploeg op de mat legde. Halverwege de eerste speelhelft waren we getuige van een bloedmooie aanval. Giel, Illias en Breben creëerden met Barcelonees tiki taka een open boulevard  aan de rechterflank zodat Breben mooi kon achterleggen en Joppe wist te bereiken. Genadeloos in de hoek en de heerlijke 1-0 was een feit. Goede grond daar aan de tribune zijde van de Foodmaker want de mooie combinatiedoelpunten die we dit seizoen hier wisten te scoren zijn niet meer op één hand te tellen. Terug naar de wedstrijd. Antwerp ging gretig op zoek naar de gelijkmaker en had blijkbaar inspiratie geput uit onze openingstreffer want via een gelijkaardig opgezette aanval leek de kurkdroge gelijkmaker een feit. De goalgetter van dienst had blijkbaar verbaal iets te gretig de bal opgeëist en het soms onverbiddelijke reglement werd hier weliswaar terecht toegepast. Geen gelijkmaker dus maar wel bijna een verdubbeling van de voorsprong toen Giel vanuit de tweede lijn een afvallende bal opviste en onverwacht zonder te aarzelen uithaalde. De goalie leek geklopt maar de bal verdween net naast de paal. Toch slikten we voor de rust nog jammerlijk de gelijkmaker. Een lange cross vanuit het Antwerpse middenveld bracht de vlugge rechterflank in stelling en die wist knap de bal mee te nemen om vervolgens aan de eerste paal zijn spitsbroeder te vinden. Beheerst devieerde die de bal in de kortste hoek. 1-1 ruststand!

Na de rust een gelijkaardig spelbeeld. Antwerp met het meeste balbezit maar de Kemphanen kwamen zelden in de problemen. Een schermutseling voor doel van Noah leverde een dubbele mogelijkheid voor de bezoekers op maar het lijf en de meerdere leden die voor de bal werden gelegd, illustreerden de over-mijn-lijk-mentaliteit van de groep. Toch moesten we ons iets later toch gewonnen geven toen een kopbal via de onderkant van de lat over de doellijn verdween. 1-2 en het rood-witte legioen door het dolle heen. Iets te vroeg victorie gekraaid want niet veel later werd een kopbal van Lou met de hand uit het doel geranseld. Penalty en Joren koelbloedig voor de 2-2. Weer mooi weerwerk van de jongens!

Nog een tiental minuten op de klok. KVC leek ontketend want de ene na de andere aanvalsgolf richting het Antwerpse doel werd opgezet. Het was voor Antwerp pompen of verzuipen. Het gretig ingevallen aanvalsduo met Robbe en Henry gaven ons nog via enkele kleine kansen hoop op een tweede opeenvolgende zege. Gelukkig voor de bezoekers floot de ref netjes op tijd af en was het gelijke spel al bij al een juiste weergave van het wedstrijdbeeld.

Eindstand: 2-2

Selectie: Noah Jorissen, Alexander Martinez (75’ Nouh Amziane), Lou Roten, Joren De Wachter, Axel Belmans (82’ Owen Corten), Lukas Buts, Ilias Ifrassen (75’ Alexander Willems), Giel Meersmans, Junot Soudant (75’ Robbe Van Diest), Breben Gotthold (73’ Henry Johnson), Joppe Verdonck, Door Lievens (NG), Bram Dillen (NG)

De volgende wedstrijd is de bekerwedstrijd Yellow Red K.V. Mechelen – KVC Westerlo 26 oktober ’22 om 20:00

Adres: Liersesteenweg 206, 2800 Mechelen

NIEUWS

PARTNERS