Sensatie aan de Zoete Meren in Oud Heverlee!

Wat een sensatie aan de Zoete Meren in Oud Heverlee! Vorige week veegden we gedurende 45 minuten Club Brugge van de mat met frivool samenspel. Dit keer toonden onze Kemphanen over nog andere levensbelangrijke voetbaleigenschappen te beschikken: zin voor collectief, strijdlust en doorzettingsvermogen! Geweldig voor de jongens dat ze in het absolute slot loon naar werken kregen!

De wedstrijd startte wat aftastend langs beide kampen maar het geel-blauwe legioen op de tribunes beaamde al snel stilzwijgend dat er een driepunter te rapen viel in de King Power. Geen flitsende aanvalsgolven maar we leken het laken naar ons toe te trekken. Breben bewaarde op de rechterflank het overzicht en bediende Lukas aan de rechthoek maar deze mistte zijn schot. Eerste waarschuwing richting de gastheer! Een mooie opgezette aanval met een lange pass naar de spits van OHL bezorgde KVC echter een koude douche. Eerste dreiging meteen bingo maar de mooie en serene afwerking van de spits die met zijn eerste baltoets raak trof, verdiende zeker erkenning. Erkenning die een minuut later omsloeg in weerzin en vooral ongeloof toen de scheids na een coup de theatre van dezelfde spits resoluut naar de stip wees! Feilloos omgezet en 2-0 na een kwartier terwijl er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht leek.

Geen nood echter. De analyserende KVC toeschouwer weet dat we tot dusver enkel in Charleroi heeft hoofd lieten hangen en in alle andere confrontaties steeds een veerkracht etaleerden die ons ook nu een stevige hoop op een remonte deden koesteren. Zo dacht ongetwijfeld ook Junot er over toen hij na een stilstaande fase zijn bewaker afschudde en met een stevige kopbal de doelman aan de grond genageld hield. Via de lat verdween de bal over de doellijn en zo lag de wedstrijd opnieuw helemaal open.

De peptalk van de coaches tijdens de rust deed het spel van KVC nog een versnelling hoger schakelen. Met bravoure ging al wat blauw en geel was  op zoek naar de gelijkmaker. Junot werd de zestien ingestuurd en leek zijn vaste bewaker het nakijken te geven maar werd onbezonnen van de sokken gelopen. Uiteraard moest de bal op de stip. Kapitein Joren volgens het scenario zoals Jan Mulder het zou uitschrijven, m.a.w. zelfzeker op voorhand de hoek in gedachten, vloeiende aanloop en stevig in de hoek! 2-2! Knap om op verplaatsing zo zelfzeker de achterstand om te buigen. Nog meer dan een halfuur te spelen en een tegenstander die stevig in de wurggreep zat! Uiteraard ga je dan op zoek naar de genadeslag! Die zoektocht leidt in het voetbal soms ook tot het spreekwoordelijke deksel op de neus en die kwam er jammerlijk ook: 3-2 via een kopbal in de kleine rechthoek.

Domper van jewelste maar deze wedstrijd mocht en kon niet in ons nadeel beslecht worden! Die gedachten gingen beslist door Giel zijn hoofd toen hij op de rand van de 16 zijn voorbereidingen trof voor een heel interessante vrije trap! Kolfje naar zijn hand, euh voet en jawel, netjes over de muur in de verste hoek en gerechtigheid geschied! 3-3!

Ondertussen was Henry onze manschappen komen versterken en was het meteen duidelijk dat hij niet voor een herfstwandeling zijn opwachting had gemaakt. Een gesel voor de thuisdefensie werd hij en al zeker toen hij ging slalommen. Net toen we dachten dat de slalom was afgerond, bracht hij met een verrassende kapbeweging zijn rechter in stelling. De bal verdween enig mooi in de verste hoek en met nog enkele minuten op de digitale klok stonden we oververdiend 3-4 voor!

Even later opnieuw Henry die zich doorzette in de zestien en met een listig puntertje wist hij de thuisgoalie te verrassen. 3-5 en al wat geel en blauw was liet de dug-out verlaten achter om aan de hoekschopvlag de felbevochten maar oververdiende zege collectief te vieren.

Maar Hitchcock wou van geen figurantenrol weten en bezorgde ons nog een onverwachte 4-5. De scheids kon zich in dit scenario ook best vinden en leek van de blessure tijd een -voor ons althans- extra speelhelft te maken. De verlossing kwam er uiteindelijk in min 98 en de zege was zonder meer terecht. Deugddoende overwinning voor KVC!

Selectie: Noah Jorissen, Alexander Martinez, Joren De Wachter, Lou Roten, Axel Belmans, Lukas Buts (85’ Nouh Amziane), Ilias Ifrassen, Giel Meersmans, Junot Soudant (59’ Henry Johnson), Breben Gotthold (90’ Robbe Van Diest), Joppe Verdonck, Door lievens (NG), Bram Dillen (NG), Owen Corten (NG), Xander Vandebosch (NG)

Eindstand: 4-5

Volgende wedstrijd is Zaterdag 22 Oktober thuis tegen RAFC om 14u15

NIEUWS

PARTNERS