KAS Eupen NU18 – KVC Westerlo NU18

Het lijkt wel of we in het gezellige Eupen steeds onze opwachting moeten maken in miezerig herfstweer. Gelukkig is de traditionele goulashsoep na de wedstrijd steeds een deugddoende opkikker, alhoewel er deze keer best een ferme scheut whiskey in mocht. De one-man-show die de ref met heel veel overgave ten berde bracht deed ons duizelen. Maar laat het ons vooral over de voetballers en het spel hebben.

De wedstrijd startte aftastend, maar de eerste kans was wel meteen raak. Ongelukkig balverlies leidde een onbewuste counter voor Eupen in, waardoor de vleugelspeler plots voor doelman Noah verscheen en beheerst afwerkte. Onmiddellijk achtervolgen terwijl de studieronde nog aan de gang was. KVC rechtte best wel de rug. Niet dat we een overvloed aan kansen creëerden, maar we toonden maturiteit en overgave. Wannes dweilde met de regelmaat van de klok zijn flank af en kon zo onrust zaaien door enkele gevaarlijke voorzetten te droppen in de zestien. Door een por in de rug van Junot mocht de bal zeker wel op de stip, maar deze betwistbare fase wilden we nog met de mantel der liefde bedekken.

Op slag van rust draaide Lukas mooi van zijn man weg en stuurde Junot de diepte in die het duel van zijn belager wist te winnen, maar net naast besloot.

Na de rust zagen we nog meer Kempische gedrevenheid en keken we reikhalzend uit naar de verdiende gelijkmaker. Een zeldzame Eupense tegenaanval vanop de flank werd gevat onschadelijk gemaakt door doelman Noah. De 22 hoofdrolspelers keken verbazend op toen de lijnrechter ostentatief de vlag deed wapperen. Wat zou er aan de hand zijn? Hij had blijkbaar een bal over de doellijn gezien. Als enige blijkbaar en dan nog net de wedstrijdbal. Een onwaarschijnlijke 2-0 leek de wedstrijd in een onrechtvaardige definitieve plooi te leggen. Als door een wesp gestoken gingen onze jongens op zoek naar de aansluitingstreffer. Vele kansen stapelden zich op. Junot kopte stevig, maar net naast de verste paal na een gemeten voorzet van Wannes. Alexander Willems trapte net over en Lukas zag zijn schot door de doelman gepareerd. Wat een drang, gedrevenheid en aanvalslust van de Kemphanen. Zo jammer dat de scheids voortdurend de aandacht opeiste. Het minste contact werd bestraft met een overtreding, gevolgd door een moraliserende preek. Joren kreeg een geel karton onder de neus voor een onschuldige ‘hey ref’ en zo ging het steeds verder. In al deze heisa werd op de counter de doodsteek gegeven en was de 3-0 een heus onrecht. Robbe zorgde nog voor een late eerredder toen hij na een verre inworp van Owen, mooi wegdraaide en vanuit een scherpe hoek raak trof.

3-1 eindstand! Altijd hand in eigen boezem steken, maar deze keer was het onrecht te groot. Dus met opgeheven hoofd uitkijken naar de volgende wedstrijd tegen Club Brugge!

SELECTIE: Noah Jorissen, Wannes Van Elsen, Lou Roten, Joren De Wachter (Alexander Martinez), Axel Belmans (Owen Corten), Lukas Buts, Ilias Ifrassen, Giel Meersmans (Nouh Amziane), Junot Soudant (Robbe Van Diest), Alexander Willems (Niek Corthouts), Joppe Verdonck, Door Lievens (NG), Henry Johnson (NG)

Zaterdag 8 Oktober spelen we tegen Club Brugge om 14u15 op het Foodmaker veld.

NIEUWS

PARTNERS