U18 Strafschop beslist de wedstrijd

Voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen kregen we bezoek van KAA Gent. De eerste helft leverde weinig spektakel op. Het was wachten tot minuut 38 voor de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een snelle omschakeling konden 3 Gentse aanvallers tegenover 2 Westelse verdedigers op doel afgaan. De vrije man werd gevonden, maar doelman Rune Spinnoy ging gepast plat en kon de nul op het bord houden. In de slotfase van de eerste helft krijgen de bezoekers nog een vrije trap net buiten de 16. Rune kan de bal in hoekschop verwerken. De daaropvolgende hoekschop levert geen gevaar meer op. De beste kans voor Westerlo was een kopbal van Joppe Verdonck op de bezoekende doelman na een vrije trap van Giel Meersmans . We gaan rusten bij een 0-0 stand.

Al vroeg in de 2e helft krijgen de bezoekers een vrije trap. De Westelse doelman kan de bal plukken en zo voor een snelle omschakeling zorgen via Axel Belmans. Het schot van Joppe Verdonck verdwijnt over het doel (50’). In de 54eminuut een hoekschop voor Westerlo. De bezoekende doelman staat echter op de juiste plaats. Na iets meer dan een uur wedstrijd beroert Axel Belmans de bal met de arm in het eigen strafschopgebied. Strafschop voor de bezoekers. De Gentse aanvaller zet de Westelse doelman op het verkeerde been en brengt de stand op 0-1. De thuisploeg gaat op zoek naar de gelijkmaker. Tot tweemaal toe schreeuwt al wat geel-blauw is om een strafschop nadat de bezoekende doelman telkens – al dan niet foutief – een kemphaan tegen de grond werkt bij het ontzetten van de bal. Het doelpunt valt echter bijna aan de overkant nadat een Gentse aanvaller doelman Rune kan omspelen, Lukas Buts kan de bal nog van de lijn keren.  Kort daarna raken de bezoekers nog het doelhout, maar een doelpunt blijft uit. Beide teams krijgen nog een paar hoekschoppen en vrije trappen, maar gevaar leveren deze niet meer op. We krijgen maar liefst 9 minuten extra tijd door de vele blessurebehandelingen. In de laatste minuut toch nog een kans op een verdiende gelijkmaker. De vrije trap van Wannes Van Elsen verdwijnt echter een half metertje over het doel. De 3 punten gaan mee naar Gent, eindstand 0-1.