U16 Standard Luik – KVC Westerlo

Vroeg of laat moest het er eens van komen “loon naar werken” voor dit team.  Een punt halen zonder tegendoelpunt op Standard Luik is niet iedereen gegeven.  En het was zeker verdiend.

Al in de 1e minuut van de wedstrijd was KVC Westerlo bij de les, Kerem Erbay probeerde met een lage voorzet Robbe Van Diest te bereiken, jammer was de voorzet net iets te hard.  Niet veel later liepen de aanvallers van Standard in de buitenspelval, die telkens goed opengezet werd door onze verdediging.  In de 4e minuut kansje voor KVC Westerlo maar onze spits twijfelde in zijn actie.  De eerste 5 min van de wedstrijd speelde zich grotendeels op de helft van de thuisploeg, met duidelijk een goed spelend KVC Westerlo die initiatief en lef toonde.  Het ontbrak nog net aan scherpte voor het doel.  In de 8e minuut werd Robbe Van Diest onderuit gehaald. De daaropvolgende vrije trap werd door Robbe zelf net over het doel gekopt.  Na 10 min. was het toch even Standard die meer en meer op de counter gingen loeren, daar lag misschien hun mogelijkheid.  Owen Corten kon net niet aan de bal waardoor de aanvaller van Standard schuin voor doel kwam. Gelukkig ging zijn schot voorlangs.   KVC Westerlo bleef de daaropvolgende minuten de wedstrijd goed controleren, maar toch was daar weer een kansje voor Standard met een bal tegen de deklat. Het geluk was vandaag ook aan de kant van KVC Westerlo…het is vaak anders geweest.  Verder in de eerste helft speelde onze Kemphanen een paar halve kansjes bij elkaar waardoor Standard in de problemen kwam, maar de echte grote kans ontbrak.

Het inbrengen van gelegenheidsspeler van de U15, Kasper Paulus, zorgde voor nog meer druk op de Luikse verdediging waardoor Standard meer fouten ging maken tijdens het uitverdedigen.  Tijdens deze fase kwam de bal tot bij Breben Gotthold, zijn niet onaardig schot ging net over.  In de 29e minuut kregen onze Kemphanen een vrije trap op een niet onaardige plaatst. Owen Corten trapte deze laag over de grond, de bal raakte nog net de buitenkant van de paal.  In de laatste 2 minuten van de eerste helft kreeg Standard 3 hoekschoppen, maar telkens werden deze gedevieerd door onze verdediging of zat onze doelman Rune Spinnoy er goed tussen. Toch kreeg KVC Westerlo op het einde van de eerste helft nog een doelkans met Alexander Willems, zijn poging strandde naast.

In het begin van de 2e helft ging KVC Westerlo verder op zijn elan.  Een voorzet van Kasper Paulus, waar Matisse Moermans net niet bij kon, bereikte uiteindelijk toch nog Alexander Willems. Maar zijn schot was iets te zacht om de thuisdoelman te verrassen.  Standard Luik kwam meer en meer opzetten en ging opzoek naar de 3 punten.  Niettegenstaande de lichte druk van Standard lieten onze Kemphanen zich niet doen en vochten voor elke bal.  Het spel van onze Kemphanen zorgden er dan wel voor dat Standard flink kon counteren. Gelukkig was KVC Westerlo steeds bij de pinken om de counter van Standard met het volledig team goed op te vangen.  Met nog een twintigtal minuten te spelen was de spanning te snijden in deze wedstrijd. KVC Westerlo stak de neus weer aan het venster toen Xander Vandebosch goed kon infiltreren en Alexander Willems bediende, zijn schot strandde op de thuisdoelman.  In de 64e minuut was het even alle hens aan dek voor het doel van KVC Westerlo.  Eerst was er een prachtige redding nodig van Rune Spinnoy, in de herkansing kon Jarne Swerts nog redding brengen op de doellijn.  De daaropvolgende minuten kon KVC Westerlo de rust weer doen keren en volgden er een paar halve kansjes voor KVC Westerlo.  Een lage voorzet van Junot Soudant ging net voorlangs en een schot van Xander Vandebosch strandde op de keeper.  Zoals in de lijn van de verwachtingen ging Standard de laatste 10 minuten van de wedstrijd druk zetten en hadden wij het geluk een beetje aan onze kant wanneer een kopbal van Standard nog uitéénspatte op de deklat.  Maar, zoals het spreekwoord zegt.. geluk dwing je af.  Onze Kemphanen hebben dit zeker afgedwongen door een sterke collectieve prestatie neer te zetten.

Hopelijk kan KVC Westerlo op dit elan verder gaan tijdens de midweek wedstrijd tegen stamnummer 1 Royal Antwerp FC.

Eindstand: Standard de Liège – KVC Westerlo: 0 – 0

Ploegopstelling:

Rune Spinnoy, Jarne Swerts, Lou Roten, Bram Dillen, Owen Corten, Giel Meersmans, Matisse Moermans (70’ Gilles Berghmans), Breben Gotthold (62’ Xander Vandebosch), Kerem Erbay (51’ Junot Soudant), Alexander Willems, Robbe Van Diest (21’ Kasper Paulus (67’ Robbe Van Diest)), Door Lievens (NG)

Kaarten:

  • Gele kaart:
    • Standard Luik: 8’ Mahdi Mohammadi, 56’ Junior Van Beveren
    • KVC Westerlo: 60’ Alexander Willems, 60’ Giel Meersmans, 70’ + 80’ Bram Dillen

Volgende wedstrijd:

Woe 17 maart om 18u30: KVC Westerlo – R. Antwerp FC (Foodmaker)

NIEUWS

PARTNERS