U16 KVC Westerlo – R. Antwerp FV

Wat vroeger gewoon ‘verdedigend afbraakvoetbal’ heette, heet nu “het parkeren van de bus’, kort samengevat : krijg je geen goal tegen kan je ook niet verliezen.  Maar zo voetbalden onze jongens helemaal niet tegen hun tegenstander van afgelopen woensdag Royal Antwerp FC.  Dit deed de tegenstander iets meer door, zodra de bal werd veroverd, te speculeren op de counter en verder in een gesloten block KVC Westerlo op te vangen.

Al in de eerste minuten van de eerste helft nam KVC Westerlo het initiatief met een kans voor Kerem Erbay die net naast trapte na een mooie voorzet van Owen Corten.  Ook was er Jarne Swerts die net iets te hard voor doel trapte, zijn voorzet waaide te ver.  Na een mooie actie van KVC Westerlo in de 6e min. bereikte een voorzet van Xander Vandebosch onze spits Alexander Willems net niet.   De flankspelers van KVC Westerlo bleven een belangrijke rol opeisen en leverden tal van voorzetten af.  Dit resulteerde in een paar halve kansjes voor KVC Westerlo. In de 18eminuut was er even gevaar voor het doel van KVC Westerlo toen een terugvallende bal uit hoekschop in de herneming net naast het doel van werd getrapt. Net lang daarna nog een heet standje voor het doel van KVC Westerlo. Na 3 doelpogingen na elkaar kreeg ook Antwerp de bal niet in het doel. Daarmee kwam de wedstrijd meer en meer in evenwicht. Toch was het in de 21e min. Antwerp die een open doelkans kregen, gelukkig was thuisdoelman Door Lievens paraat om de kans onschadelijk te maken.  De daaropvolgende minuten bleef Antwerp net iets meer druk zetten dan onze Kemphanen. Totdat KVC Westerlo in de 25e minuut kon terug prikken met een goede infiltratie van Owen Corten die Alexander Willems bediende,  jammer ging zijn schot over het Antwerpse doel.  Na een goed halfuur voetballen kwam KVC Westerlo terug in de wedstrijd en kon net zoals in de beginfase de bovenhand nemen. In de 37e moment kreeg KVC Westerlo een vrije trap op een niet onaardige plaats. Jarne Swerts onderschepte de bal en speelde de bal door naar Breben Gotthold die foutief werd afgestopt. Owen Corten trapte de vrije trap  rechtstreeks binnen, KVC Westerlo op voorsprong.  De laatste 3 minuten van de wedstrijd kreeg KVC Westerlo nog een paar halve kansjes met Matisse Moermans en Kerem Erbay, telkens miste hun doelpogingen het doelkader.

2de helft Ondanks de 1-0 voorsprong nam KVC Westerlo dadelijk het initiatief, deze ploeg bleef er voor gaan. Jarne Swerts zette door op de flank, de ingevallen Robbe Van Diest kon net niet bij de bal.  Een paar minuten later een zelfde scenario met andere hoofdrolspelers. Het was Robbe Van Diest die nu doorzette en keihard voorzette richting doel. Ditmaal was het Matisse Moermans die er net niet bij kon.  Het ontbrak KVC Westerlo nog net aan overtuiging voor doel om de voorsprong verder uit te diepen. In de 47e minuut een mooi aanname van Robbe Van Diest, die in één tijd over knalde.  Een minuut later was het Antwerp die verder met lange ballen en counter voetbal een hoekschop konden afdwingen waarmee ze een grote kans lieten liggen.  In de 50e minuut was Robbe Van Diest moeilijk van de bal te zetten en kwam daardoor schuin voor doel.  Zijn schot trof rakelings de paal.  In de 52e minuut dwong Alexander Willems de bezoekende doelman tot een zeer mooie redding.  Een minuut later was het dan toch prijs voor KVC Westerlo.  Robbe Van Diest bediende Alexander Willems die mooi kon binnentikken.  Niettegenstaande de 2-0 voorsprong “parkeerde KVC Westerlo de bus niet” en bleven mooi hun eigen spel spelen.  Uiteindelijk in de 58eminuut dan toch de aansluitingstreffer voor Antwerp, door een moment van concentratieverlies kwam de bal bij ex-speler van KVC Westerlo Milo Horemans, die de Westelse doelman versloeg met een mooie lob  Dit doelpunt gaf Antwerp de nodige boost die ze nodig hadden om nog een gelijkspel uit de brand te slepen.  Toch was het weer KVC Westerlo die dicht bij scoren kwam wanneer een pas ingevallen Junot Soudant met een mooi schot uithaalde richting doel.  Het schot werd door de doelman van Antwerp uit de winkelhaak gepareerd.  KVC Westerlo blijft opzoek gaan naar een geruststellend doelpunt.  In de 65e minuut was het Breden Gotthold die recht op de doelman besloot. De hoekschoppen voor KVC Westerlo stapelden zich op, een bewijs dat we ondanks de voorsprong bleven drukken.  Jammer genoeg konden onze Kemphanen hier geen voordeel uit halen.  In de 69e minuut was het nog eens Kerem Erbay die recht in de handen van de bezoekende  doelman trapte.  Robbe Van Diest was nog niet helemaal uitgeblust en kon in zijn eigen stijl doorzetten.  Zijn lage voorzet kon niemand bereiken,  doorlopen en in de kans geloven was hier de boodschap.  Een paar minuten later kregen onze Kemphanen dan toch nog de koude “onverdiende” douche. Antwerp scoorde de gelijkmaker na het niet goed openzetten van de buitenspelpositie.  KVC Westerlo wou absoluut de 3 punten in het Kuipje houden waardoor de Kemphanen in de laatste seconden van de wedstrijd nog een grote, mooie doelkans kregen wanneer een doorgebroken Lou Roten een mooie voorzet kon afleveren op een vrijstaande Robbe Van Diest …iedereen in extase.. maar de kopbal van Robbe Van Diest raakte de buitenkant paal.

Eindstand: KVC Westerlo – R. Antwerp FC:  2 – 2