U16: OHL – KVC Westerlo

Voor de 10e keer op rij verloren onze Kemphanen met 1 doelpunt verschil de wedstrijd. Het is een feit dat in het voetbal wedstrijden op een zeker niveau worden bepaald door details en andere factoren. Jammer genoeg steeds in het nadeel van KVC Westerlo, waardoor deze ploeg niet krijgt wat ze verdient.  Ondanks deze pech blijven onze Kemphanen er steeds voor gaan en blijven ze keihard werken voor een beloning.

De wedstrijd tegen OHL bleef lang op slot, met iets meer balbezit voor de thuisploeg. Maar na een kwartier spelen vonden beide teams het evenwicht. In de 17e minuut was het KVC Westerlo die op voorsprong kon komen. Lou Roten kopte een hoekschop van Xander Vandebosch over het doel.  KVC Westerlo bleef licht veldoverwicht behouden wanneer plots Robbe Van Diest, na een deviatie voor doel, bijna de thuisdoelman verraste.  Een onterechte vrije trap voor OHL in de 23e minuut lag aan de basis van het eerste thuisdoelpunt.  Een lange bal werd centraal gespeeld waardoor een aanvaller van OHL alleen op doel kon afgaan.  In de 27e minuut kon Robbe Van Diest nog eens doorzetten op links, maar zijn voorzet was net iets te hard en dwarrelde voorlangs.  Net zoals in de andere wedstrijden kreeg KVC Westerlo heel veel hoekschoppen en stilstaande fases, veel meer dan de tegenstander.  Maar telkens viel de bal niet goed en bleef de gelijkmaker uit.  In de 33e minuut, weliswaar de mooiste aanval van de wedstrijd, Lou Roten kon op snelheid doorgaan op rechts en paste op het juiste moment naar Alexander Willems. Alexander Willems bediende zeer snel Robbe Van Diest die alleen voor doel kwam, maar zijn schot ging over. De laatste 5 minuten van de wedstrijd bleven voor KVC Westerlo, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.

Tweede helft:

De 2e helft was nog maar goed 3 minuten bezig of onze Kemphanen kregen het deksel op de neus door een lucky goal van OHL.  Een bedoelde voorzet week af op een verdediger en verraste onze doelman Door Lievens, 2-0.  Desondanks deze achterstand deden onze jongens er nog alles aan om een punt uit de brand te slepen, en gelijk hadden ze want in het spel moesten zij zeker niet onderdoen. In de 58e minuut werd een terugvallende bal, na een scrimmage voor het doel van OHL, net naast getrapt door Kerem Erbay.  Onze Kemphanen bleven drukken maar ondanks de vele hoekschoppen en stilstaande fases kwam de aansluitingstreffer niet.  Plots was er Matisse Moermans die goed druk zette op de verdediging van OHL waardoor Kerem Erbay gretig gebruik kon maken om de bal naast de thuisdoelman te trappen. Er waren nog 10 minuten om opzoek te gaan naar de verdiende gelijkmaker. Zoals vaak is het einde van de wedstrijd volledig voor KVC Westerlo.  In de 70e minuut lanceerde Kerem  Erbay met een mooie dieptepas Alexander Willems.  Zijn voorzet bereikte net geen Westelse speler.  KVC Westerlo blijft druk zetten in hun gekende stijl maar kregen niet wat ze verdienden. En dat vond ook de scheidsrechter die een mogelijke strafschopfout op Alex onbestraft liet..

Eindstand: OHL – KVC Westerlo: 2 – 1