U16: Cercle Burgge KSV – KVC Westerlo

Met Cercle Brugge stond één van de verste verplaatsingen op het programma. Onder een flauw winterzonnetje, maar met een stevige wind, was het eerste gevaar voor de thuisploeg. Maar liefst 2 spelers mochten vanuit een overduidelijke buitenspelpositie op doel afgaan. Onze doelman Rune Spinnoy kon de bal in hoekschop verwerken. De hoekschop leverde geen gevaar op. Onbegrijpelijk dat de vlag in deze fase beneden bleef… De Kemphanen waren niet onder de indruk en reeds in de 3e minuut kon Alexander Willems vanop de rechterflank de bal in de verste hoek in doel laten verdwijnen, 0-1. De bezoekers gingen op zoek naar een tweede doelpunt, maar werden vakkundig uit de wedstrijd gehouden door de wedstrijdleiding… Elk duel, elke aanval, elk contact werd afgestraft. Onze jongens kregen schrik om nog in duel te gaan. In de 17e min mocht een Cercle aanvaller dan ook  heel gemakkelijk en ongemoeid de 1-1 binnen tikken. Na 21 minuten werd slecht terugspelen op onze doelman afgestraft. De snelle Brugse aanvaller kon de bal van onze doelman ontfutselen en zo heel simpel de stand op 2-1 brengen. De thuisploeg beperkte zich tot het spelen van lange ballen die, gedragen door de hevige wind, al snel voor gevaar konden zorgen. Na 25 minuten leverde dit ook resultaat op. Het schot van de Brugse aanvaller werd door onze doelman nog over het doel getikt. De daaropvolgende hoekschop werd echter overhoeks in doel gekopt, 3-1. Ook de bezoekers lieten zich verleiden om te snel en te veel de lange bal te hanteren waardoor het spel helemaal verwaterde. De vele onbegrijpelijke scheidsrechterlijke beslissingen zorgden er voor dat onze jongens als geslagen honden het veld verlieten. De trainer diende alles uit de kast te halen om de jongens terug op te peppen voor de tweede helft.

De tweede heflt was éénrichtingsvoetbal. Cercle Brugge kwam er niet meer aan te pas. Slecht 1x  konden ze voor gevaar zorgen, maar de Brugse aanvaller besloot over en naast. De Kemphanen gingen nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Cercle kroop terug in eigen doel en maakten het de bezoekers moeilijk om een gaatje te vinden. Telkens zat er stond er wel een Brugse speler in de weg.  Pas in de 68e minuut kon Junot Soudant een hoekschop van Giel Meersmans in doel verwerken, 3-2. Maar liefst 4 dubieuze fases in het Brugse strafschopgebied, waarbij telkens een Kemphaan tegen de vlakte ging, werden in het nadeel van KVC Westerlo beoordeeld door de ref. Ondanks de vele pogingen ging de bal er niet meer in en bleven we steken op een 3-2 eindstand. Voor de 8e keer werd er dus met 1 goal verschil verloren. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Eindstand: Cercle Brugge KSV – KVC Westerlo: 3 – 2