Zulte Waregem NU18 – KVC Westerlo NU18

De traditionele research van het te bespelen veld iets na aankomst duurde wat langer dan voorzien. Onze gastheer in Zulte beschikt nochtans over een prachtige accommodatie en een weelde aan voetbalterreinen maar desalniettemin speelden we de wedstrijd op een erg zompig en zwaar veld. Survival of the fittest dus en dat was met het oudere en robuustere elftal van Zulte meteen duidelijk dat zij deze wedstrijd op basis van kracht, eerder dan verfijnd voetbal naar hun hand wilden zetten.

Dat leek aanvankelijk ook zo in de beginfase maar het lichte overwicht in duelkracht van de thuisploeg kon KVC nauwelijks verontrusten. Zoals verwacht ging de staat van het veld ten koste van het betere combinatievoetbal. Zulte kon sporadisch dreigen met hoge ballen via de flanken maar een alert keepende Jason kwam zelden of nooit in de problemen. Via een afvallende bal kon Joppe even de thuisgoalie op de proef stellen maar zijn schot miste precisie. Iets later zette KVC een knappe aanval op via Lukas, Senda en Flavien die met een mooie actie voor de doelman leek te verschijnen maar een Zults sluitstuk stak nog er  nog snel een hoognodig voetje tussen en weg kans. De wedstrijd werd wat nerveuzer met weinig kansen maar veel strijd! Al gauw werd duidelijk dat de ploeg die op voorsprong zou komen, de wedstrijd kon doodmaken en naar hun hand zetten. In dergelijke omstandigheden is de rust bewaren en beheersing aan de dag leggen een must. Daar waren de meer ervaren thuisspelers misschien net iets geslepener in. Met een zeldzame vlotte aanval konden ze zich op voorsprong hijsen. Mooie één-twee via de flank die de lokale spits beheerst wist af te werken. 1-0 was meteen de ruststand.

Tweede helft begon vrijwel meteen met een opdoffer. Na amper 8 minuten sneed een Zulte speler naar binnen en zijn afstandschot verdween met een zwieper en met wat geluk in de verste hoek en opnieuw uit het niets een doelpunt onverwacht tegen de touwen. Teneergeslagen waren de Kemphanen niet echt. Eerder een ‘niets te verliezen mentaliteit’ in combinatie met een portie wilskracht dreef hen steeds meer naar voren. Flav kon zich mooi doorzetten maar gleed op het cruciale afdrukmoment weg. Niet veel later wist Wannes subtiel Joren te bereiken die schuin voor doel verscheen maar net voorlangs trapte. Ook Senda in combinatie met Flav leken op weg naar een mooi opgezette aansluitingstreffer maar een enkeling zag hierin buitenspel. Nefast natuurlijk als het net de scheids was…

Het bleef bij een zure en troosteloze 2-0. Snel terug naar de Kempen en met opgeheven hoofd vooruitblikken naar de match tegen Cercle.