U21: Kopje onder aan de kust

De westelse beloften speelden een teleurstellende wedstrijd op Oostende. De kustboys wonnen verdiend de wedstrijd met 2-1.

het begon nochtans hoopgevend voor Westerlo. De eerste mooie collectieve aanval leverde meteen een doelpunt op. Voor doel kon Halim Kaygan in één tijd een strakke lage voorzet van Zion Buekers in doel verlengen. 0-1 (2′)

Oostende liet de moed niet zakken en drukte onmiddelijk Westerlo op eigen speelhelft terug. Hun eerste doelpoging ging net naast, de tweede kon doelman Jitse Vandermotten nog net in corner duwen. De derde poging, een schot vanop links, verdween uiteindelijk in doel 1-1 (15′)

Bij aarzeling van doelman Jitse was yaser Chickhi de reddende engel door de bal op de rand van de doellijn te ontzetten. Westerlo slaagde er niet in om voor enig doelgevaar te zorgen. Het voetbal was te krampachtig en veel te zenuwachtig. Oostende speelde met meer grinta.

Oostende kwam nog voor de rust op voorsprong via een kort genomen corner waarop de Westelse defensie verrast reageerde. Een compleet vrijstaande Oostende speler kon aan de tweede paal de bal simpel in doel trappen. 2-1 (31′). Dit was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft zagen we een iets gretiger Westerlo. We creëerden nog enkele goede kansen. Op een vrije trap van Zion kopte Kobe Lemmens een kans voorlangs (83′). De grootste kans was er voor Rouben Nguyen. Afgezonderd voor de doelman, zag Rouben zijn stiftje over de doelman nipt naast het doel verdwijnen (77′).

In het slot van de wedstrijd had de Oostende doelman alle moeite met een corner van Daan Driesen die rechtstreeks in doel dreigde te belanden (81′). In de extra tijd moet doelman Jitse nog vol aan de bak op een gevaarlijk afstandsschot van Oostende (92′). De kemphanen slaagden er niet meer in om de gelijkmaker te scoren. Oostende kan op basis van het geleverde spel terecht aanspraak maken op de overwinning.

Ploegopstelling :

Jitse Vandermotten, Kobe Heyns, Daan Schoors, Kobe Lemmens, Yasser Chickhi, Rouben Nguyen (79’ Achille Youth), Tresor Mossi (64’ Lucas Thiels),  Halim Kaygan, Bas Wouters (79’ Daan Driesen), Wally Fofana (64’ Leo Agius), Jarno Brabants (NG), Jason Janssens (NG), Kasper De Weyer (NG)

Gele kaarten : Jitse Vandermotten (48′), Kobe Heyns (85′), Kobe Lemmens (85′)

Volgende wedstrijd :

Ma 1 november om 20:00u: KVC Westerlo U21 – Beerschot U21
Veld: C-veld

NIEUWS

PARTNERS