U16: KVC Westerlo – OH Leuven

Ondanks onze jongens enorm gemotiveerd waren om aan deze wedstrijd te beginnen, bleek dit OH Leuven een maatje te groot  Na 5 min, eigenlijk de eerste kans in de wedstrijd, was het meteen raak voor OHL. De linkerflank speler van OHL werd mooi diep gestuurd, zijn voorzet werd simpel binnen getrapt door de spits van OHL.  Het is niet altijd even gemakkelijk om vroeg in de wedstrijd op achterstand te komen, maar toch kreeg KVC Westerlo in de 8eminuut de kans op 1-1 toen een voorzet van Alexander Willems iets te hard werd ingespeeld. Robbe Van Diest kon er net niet bij met zijn hoofd. Net op het moment dat KVC Westerlo iets beter in de wedstrijd komt maakte OHL de 0-2 in de 18de minuut. Hierdoor werd de mentale weerbaarheid van KVC Westerlo weeral op de proef gesteld, toch bleef KVC Westerlo er in geloven wat resulteerde in een paar stilstaande fases in het voordeel voor KVC Westerlo.  In de 20e minuut werd Robbe Van Diest foutief afgestopt net buiten de 16, de bezoekende doelman hield zijn netten schoon. Na een mooi opgezette aanval met kort combinatie spel kon de keeper van OHL nog maar net de bal wegtrappen voor de aanstromende Kerem Erbay maar dit wel in de voeten van Robbe Van Diest.  Robbe twijfelde niet en pegelde de bal enig mooi in de kruising 1-2 na een half uur wedstrijd. Dit doelpunt deed onze Kemphanen enorm veel deugd en plots draaide het bij onze jongens beter, op een bepaald moment namen we de wedstrijd in handen. Maar in de 39e minuut, op een heel slecht moment, kwam alweer een opdoffer voor KVC Westerlo. Een miscommunicatie lag aan de basis van het 3e doelpunt voor OHL, juist voor affluiten van de eerste helft.

Het was vrij duidelijk dat KVC Westerlo een mentale tik had gekregen van dit derde doelpunt want in het begin van de 2e helft kon KVC Westerlo de bal moeilijk in de ploeg houden. OHL profiteerde hier gretig van en diepte de score in de 43e en 50e minuut van de wedstrijd de score nog verder uit.

Ondanks de 1-5 achterstand bleven onze Kemphanen de moed niet te verliezen en deden er nog alles aan om er nog een goede wedstrijd van te maken. Hieruit vloeide een paar vlotte combinatie en een eer reddend doelpunt voor KVC Westerlo. Een doorgeschoten bal na een flank vrije trap van Owen Corten in de 76e min. werd rechtstreeks door Christian Porcu op de slof genomen, onhoudbaar binnen.  Voordien had OHL nog 2x gescoord via een uitgespeelde kans in de 68e minuut en in de 76e min met een verre lobbal over de thuisdoelman.

Het zit KVC Westerlo niet echt mee de laatste weken, maar snel gaan wij beloond worden voor het fantastisch werk. Misschien nu zaterdag 16 oktober thuis tegen Standard Luik.

Eindstand: KVC Westerlo – OHL: 2 – 7