K.A.A. Gent – KVC Westerlo U18 28 augustus 2021

Dubbel gevoel maar trots overheerst voor onze NU18 “Dit hebben jullie echt niet verdiend, een punt was meer dan terecht geweest” waren de woorden van de Gentse coach onmiddellijk na het laatste fluitsignaal. Het was inderdaad een intense wedstrijd, met veel spanning, overgave en strijdlust waar we nadien enkel met een gevoel van trots op kunnen terugkijken. De absolute slotfase deed ons nog de das om.

Onze eerste uitstap in de competitie leek onmiddellijk een zware klus. Het technisch vernuft van de Buffalo’s het hoofd bieden was de uitdaging, zeker na hun veelzeggende 0-6 oplawaai die ze uitdeelden tijdens de openingsspeeldag. Het wedstrijdbegin was hoopvol. Het tactisch plan van de coach en vooral de organisatie stonden op punt. AA Gent kwam niet in de wedstijd en KVC had weinig moeite om de schaarse aanvallen van het thuisfront met veel bravoure op te vangen. Meer nog, het was KVC dat de neus meer dan eens aan het venster stak en met Achilles enkele keren kon dreigen wat voor nervositeit zorgde in de Gentse 16. Dezelfde Achilles kon dan ook niet geheel onverwacht een hoekschop van kortbij in doel deviëren. 0-1 na een kwartiertje spelen.

Een sein voor de thuisploeg om het roer om te gooien, zou je denken. Toch bleven we waakzaam en volwassen het spel van de thuisploeg opvangen. AA Gent kon sporadisch dreigen en dan was het enkel via snelle spelhervattingen. Jason stond alert te keepen en kwam enkele keren gepast uit zijn doel maar verder stond hij allesbehalve in een schiettent. Dan toch een vervelende scrimmage op slag van rust, vlak voor het Westelse doel. We kregen de bal niet weg en plots kon een waakzame Gentse speler overhoeks binnenduwen. 1-1 ruststand na een prima eerste helft, vol geestdrift en enthousiasme maar jammerlijk ook twee blessures: Achilles en Flavien bleven licht gehavend in de kleedkamer.

Een gelijkmaker slikken pal voor de rust, levert vaak een psychologisch nadeel op. Maar niets was minder waar. De coach en zijn gevolg hadden nog maar net post gevat aan de dug-out of we mochten weer pardoes rechtveren toen Senda vanop links naar binnen sneed en in de verste hoek de doelman verraste. 1-2 en quasi nog een volledige helft te gaan.

De wedstrijd lag nu helemaal open en Gent ging nu wel een versnelling hoger spelen. Dit zorgde niet voor doelrijpe kansen en zelf konden we af en toe dreigen. Een voorzet van Wannes miste op een haar na de kruin van Jerfi. De vermoeidheid speelde ons parten maar de strijdlust en een prima pressing deden de hoop op een driepunter toenemen.

In minuut 24 zag de scheids in de drukbezette rechthoek een verdachte handbeweging van één van onze verdedigers. Twijfelachtig in onze steeds uitermate objectieve beoordeling maar het laatste woord is terecht niet voor ons, dus…strafschop en 2-2. Het was nu kwestie van overeind te blijven om dat welverdiende punt mee te nemen richting Kempen. De laatste tien minuten was het een kwestie van overleven en de enige periode van de wedstrijd dat we het spel ondergingen. Het was wachten op het verlossende fluitsignaal. Nog 1 aanval van de Buffalo’s en het doemscenario voltrok zich: De Gentse spits vond nog een gaatje in onze verdediging en kon overhoeks beheerst afwerken. Pijnlijk maar ook dat is een onderdeel van het voetbal. Maar het seizoen is net van start en dit is meer dan hoopvol. Op naar de volgende strijd, volgende week thuis tegen Charleroi.

Selectie: Jason Janssens, Wannes Van Elsen, Maxim Dillen, Jeffrey Lufundu, Joren De wachter, Kasper De Weyer, Devin Veraghtert (’76 Joppe Verdonck), Bas Wouters, Achille Youth (’27 Jeffrey Alkan), Owen Creces (’70 Lukas Buts), Flavien Mboyo (’30 Senda Mukandilla), Mauro Maes (NG), Ilias Ifrassen (NG) Score: 3-2 (’17 Achille Youth, 46′ Senda Mukandilla)