U21 pakken de zege op Lierse Kempenzonen

Door het verlies van Eupen en de overwinning vandaag  van KVC Westerlo tegen Lierse Kempenzonen met 1 – 3 , verstevigden de Westelse beloften hun koppositie in de rangschikking.

De Kemphanen startten het best aan de wedstrijd. Een schot van Irsan Muric werd door de Lierse doelman  met een voetveeg gekeerd.(4’) Even later kreeg hij opnieuw een grote kans. Sebastien Zoete kon gepast inspelen op Rhys Youlley die de bal voorbracht. Irsan besloot nipt naast het doel. (11’) Lierse liet zich niet onbetuigd, ook doelman Zenzo De Boeck moest plat op een Lierse pegel en kon de bal nog net in corner duwen.  (11’) Westerlo kwam op voorsprong via een doelpunt van Irsan Muric die een voorzet van Josimar Alcocer in doel verlengde. (26’) De Westelse kansen stapelden zich op maar de efficiëntie voor doel ontbrak. Op aangeven van Raf Smekens besloot Irsan opnieuw nipt naast. (29’) Tussendoor kon Lierse nog eenmaal aanleggen op doel, gelukkig ging de bal rakelings naast. Westerlo creëerde nog drie kansen. Tweemaal via Josimar wiens pogingen door de Lierse keeper werden gestopt (41’ en 42’) en eenmaal na een mooie actie en prima uithaal van Borys Karol. (44’) Ruststand 0 – 1.

De eerste kans in de tweede speelhelft was opnieuw voor de Kemphanen. Irsan besloot naast op aangeven van Josimar. (46’) Lierse zag even later ook een doelpoging nipt naast gaan. (51’) Westerlo kwam opnieuw tot scoren na een vrije trap. Raf Smekens  bereikte voor doel Irsan Muric die zijn tweede doelpunt van de dag kon scoren. 0 – 2 (53’) Op de counter wist Lierse tegen te scoren. Te gemakkelijk liet de Westel defensie zich hier ringeloren waardoor ze Lierse opnieuw in de wedstrijd lieten komen. 1 – 2 (61’) Lierse dwong enkele corners af, gelukkig zonder gevaar. We noteerden  nog enkele kansen voor Westerlo. De Lierse keeper had een mooie save in huis op een uithaal van Candan Baskale. (65’) Ook reageerde hij klemvast op een schot van Ilias El Hari. (72’) De Kemphanen slaagden er uiteindelijk toch nog in om een bevrijdende derde treffer te scoren. Rhys Youlley  werkte knap af op aangeven van Ilias. 1 – 3 (85’) Met deze treffer was Lierse Kempenzonen uitgeteld en was de wedstrijd gespeeld.

 

Ploegopstelling :

Zenzo De Boeck, Zyon Vandekerkhove, Kei Sompohi, Sebastien Zoete, Candan Baskale, Yasser Chikhi, Rhys Youlley (89’ Owen Creces), Raf Smekens, Irsan Muric, Borys Karol (60’ Ilias El Hari), Josimar Alcocer (83’ Flavien Mboyo), Rune Spinnoy (NG), Ilias Ifrassen (NG), Ebenezer Agyei (NG), Obijohn Onyeka (NG)

Volgende wedstrijd :

Vrijdag15 maart om 20.15 : KVC Westerlo U21 – Patro Maasmechelen U21 : Terrein : Foodmaker

NIEUWS

PARTNERS