U18 start Play-Offs met winst tegen KV Oostende

Het duel tussen de kampioen en eerste achtervolger van de reguliere competitie beloofde een spannende strijd te worden en dat werd het ook. Het eerste terrein was door de regenval onbespeelbaar en daarom moesten onze jongens aantreden op een zeer klein moeilijk te bespelen grasveld.

Oostende rekende op de lange bal en het winnen van de duels. Tactische discipline was erg belangrijk vandaag. Voetballen van achteruit was moeilijk door de staat van het veld en eveneens door de fysiek sterke tegenstrever.

Een beetje tegen de gang van het spel kwam Oostende 1-0 voor rond minuut 20. Gelukkig waren onze jongens niet echt onder de indruk. Ze bleven geduldig in hun organisatie en probeerden zo nu en dan scherp om te schakelen.

En inderdaad even later kon Robbe Van Diest de stand terug op gelijke hoogte brengen met een knappe individuele actie. Zo gingen we rusten met een billijke 1-1 stand.

Winning goal na rust

Na de rust hetzelfde spelbeeld, veel strijd, veel duels, veel gele kaarten langs beide kanten.. maar toch ook al snel een extra doelpunt voor Westerlo. Na een mooie infiltratie langs de flank kon Joy Frattaruolo de bal brengen tot bij Jarne Swerts die net voor zijn tegenstrever inkwam en mooi kon afwerken. 1-2 op minuut 56.

Onze jongens bleven goed in blok verdedigen, probeerden verder in de opbouw dat lijntje over te slaan om zo enkele kansjes bij elkaar te voetballen. Maar het bleef al bij al een gesloten partij, die onze Jonge Kemphanen toch winnend wisten af te sluiten. Knap dat ze in moeilijke omstandigheden deze 1-2 over de streep konden trekken. Een nipte maar toch wel verdiende overwinning!

NIEUWS

PARTNERS