Beker CUP19: KVC Westerlo klopt KRC Genk met 3-1

In een vrij aangename en sportieve wedstrijd nam KVC Westerlo vlot de maat van een jong KRC Genk. Het bekerduel CUP 19 eindigde op 3 – 1 zege voor de Kemphanen.

KVC Westerlo domineerde het wedstrijdbegin met knap voetbal. De bal ging vlot over en weer, de Kemphanen legden mooie combinaties op de mat en dwongen KRC Genk op hun speelhelft terug. De eerste grote kans was voor Ilias El Hari die, mooi aangespeeld  door Bakary Haidara. op de Genkse doelman besloot. (4’) Een schot van Sebastien Zoete, op aangeven van Irsan  ging nipt naast het doel. (7’) KRC Genk stak voor het eerst de neus aan het venster op een corner die mooi gepakt werd door doelman Zenzo De Boeck. (17’) Genk kwam het eerst op voorsprong na slordig balverlies. Te gemakkelijk geraakten ze in de 16 m zone en konden ze scoren. 0 – 1 (20’) De Genkse vreugde was echter van korte duur. Een voorzet  van Candan Baskale kon door Irsan Muric, het eerst op de bal, over de Genk doelman in doel gekopt worden. 1 – 1. (22’) Een schot van Raf Smekens werd door de doelman nog net in corner geduwd. (28’) KRC Genk loerde vooral op de counter, de Westelse defensie hield het hoofd koel.  Ruststand 1 – 1.

In de tweede speelhelft was het  doelman Zenzo die het eerst aan de bak moest met een goede tussenkomst. (48’) Dit deed hij nog eens over op een Genkse counter. (62’) De Kemphanen bleven jagen op een tweede bevrijdend doelpunt dat er kwam op aandringen van Candan Baskale op de linkerflank. Candan kon zich doorzetten, bereikte de achterlijn en vond Owen Creces die Irsan Muric de kans gaf tot scoren. 2 – 1 (65’) Irsan  kopte even later een bal nipt over het Genkse doel. (70’) Een schot van Ilias El Hari werd door de keeper gestopt. (75’) In het slot van de wedstrijd kwam Westerlo opnieuw tot scoren. Een scherp getrapte corner van Raf Smekens kwam tegen de deklat terecht en Bakary Haidara slaagde erin om de bal nog in doel te werken. 3 – 1. (85’) Match gespeeld, de overwinning was binnen, Genk uitgeteld. Een dikke pluim  vandaag voor Yasser Chikhi die op het middenveld een beresterke partij  speelde.

Er rest nu nog één beslissende wedstrijd tegen KAA Gent om eventueel verder door te stoten naar de halve finale van de Beker CUP19.

Ploegopstelling :

 Zenzo De Boeck, Zyon Vandekerkhove, Bakary Haidara, Sebastien Zoete, Candan Baskale, Yasser Chikhi, Rhys Youlley (80’ Atilgan Babacan), Breben Gotthold (63’ Owen Creces), Irsan Muric, Raf Smekens, Ilias El Hari, Niek Corthouts (NG), Rune Spinnoy (NG), Onyeka Obijohn (NG), Joy Frattaruolo (NG), Ilias Ifrassen (NG)

Volgende wedstrijd :

 Vrijdag 23 februari om 20.00u : FC Dender U21 – KVC Westerlo U21 – Adres : Cmp: Walleken –  Terr.1(Synthetisch) -Walleken Z/N – 9470 Denderleeuw (2431) – 0485/374208

NIEUWS

PARTNERS