U21 boekt ruime 5-3 zege tegen Francs Borains

De kemphanen hadden het niet onder de markt met het laatst geklasseerde Francs Borains. Het werd na een matige partij voetbal uiteindelijk toch nog een ruime 5 – 3 zege.

Francs Borains opende de wedstrijd met fris voetbal en was gretiger aan de bal. Het eerste Westelse gevaar kwam er via Irsan Muric die op aangeven van Candan Baskale voorlangs besloot. (7’)  Francs Borains opende de score op een corner die na een rommelige fase voor doel  uiteindelijk in doel verdween. 0 -1. (26’) De Kemphanen lieten de moed niet zakken en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Een voorzet van een sterk spelende Raf Smekens werd door Irsan mooi op doel gekopt. De keeper bracht redding. (28’) Het was uiteindelijk Raf Smekens die op aangeven van Irsan de gelijkmaker binnen legde. 1 – 1. (31’) Raf kende pech toen even later zijn schot op de paal strandde. (37’) Een counter over Zyon Vandekerkhove naar Owen Creces belandde uiteindelijk bij Joppe Verdonck die de Kemphanen op voorsprong schoot. 2 – 1 (39’). Francs Borains kwam opnieuw langszij op penalty na een handspel van Ebenezer. 2 – 2 (41’) Sebastien Zoete zag op corner zijn schot nog net afgeblokt worden, nadat de doelman voordien  reeds een poging van Zyon Vandekerhove had afgeweerd. Toch scoorde Westerlo nog voor de rust. Een lange bal van Sebastien Zoete werd door Raf Smekens in 1 tijd rechtstreeks over de doelman in doel getrapt. 3 – 2. (45’)

Bij aanvang van de tweede speelhelft zagen we een beter Westerlo aan het werk. De eerste dreiging kwam  nog wel van F.B. Hun vrije trap ging nipt naast het doel van Rune Spinnoy. (54’) Een snelle aanval over de linker flank leverde het volgende Westelse doelpunt op. Via Kei Sompohi werd Ebener op links aangespeeld die diep inspeelde op Raf Smekens die in de korte hoek van het doel besloot. 4 – 2 (61’) Even later werd het 5 – 2. Een voorzet van Ilias El Hari naar de tweede zone bereikte Atilgan Babacan die de bal terug voor doel kopte tot bij Irsan Muric die mooi afwerkte. 5  – 2. (65’) Op aangeven van Atilgan kon Kei aanleggen op doel, zijn schot werd gekeerd .(69’) Ilias El Hari kreeg nog drie grote kansen tot scoren maar zijn vizier stond niet op scherp. Op aangeven van Atilgan besloot hij eerst ver naast (71’), een assist van Raf ging nipt naast  (74’) en een bal aangespeeld door Kei besloot hij over het doel. (77’) Het was uiteindelijk nog Francs Borains dat de eindscore op 5 – 3 bracht. Hun doelpoging werd in eerste instantie nog door doelman Rune met de voet gekeerd maar in de rebound  werd er toch gescoord. 5- 3. (86’) Mits een efficiëntere afwerking had de score nog een stuk hoger gekund vandaag.

Ploegopstelling :

Spinnoy Rune, Candan Baskale, Zyon Vandekerkhove, Sebastien Zoete, Ebenezer Agyei, Yasser Chikhi (85’ Breben Gotthold), Joppe Verdonck (60’ Atilgan Babacan), Owen Creces (60’ Kei Sompohi), Irdan Muric, Raf Smekens (89’ Lucas Witters), Ilias El Hari (85’ Ilias Ifrassen), Melvin Ramundo (NG)

 Volgende wedstrijd :

Dinsdag 20 februari om 17.30u :  BEKER CUP19 : KVC Westerlo U19 – KRC Genk U19 : C-veld

NIEUWS

PARTNERS