U18 wint thriller tegen Lommel en pakt de leiding in het klassement

De wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 beloofde zeer spannend te worden. Details zouden beslissen over winst of verlies.

De eerste helft verliep moeilijk voor onze Kemphanen. Westel-doelman Melvin Ramundo redde de ploeg met enkele knappe saves. In de tweede helft moest toch ook echter hij zich gewonnen geven. Een doorgebroken speler van Lommel werd gehinderd in de zestien met een strafschop tot gevolg. De 1-0 stond na 47 minuten op het bord.

Misschien was deze achterstand wel de bevrijding. Vanaf dit moment restte ons maar één optie… aanvallen! Onze Jonge Kemphanen duwden Lommel naar achter. Het spel keerde volledig in het voordeel van Westerlo en we creëerden kans na kans.

Op minuut 70 werd een strakke vrije trap van Mats Van de Velde enig mooi in doel gebuffeld door Lou Roten. De gelijkmaker was een feit. Onze jongens voelden dat er meer in zat en gingen verder door op dit elan.

In de voorlaatste minuut werd een vrije trap van Westerlo gedevieerd door een Lommelse verdediger. Niek Corthouts was er als de pinken bij en scoorde de bevrijdende treffer. De ontlading die volgde na het winnende doelpunt was dan ook enorm.

Dankzij deze driepunter nemen onze Jonge Kemphanen de leiding over in het klassement met nog twee speeldagen te gaan. De komende weken wordt het dus met volle focus toeleven van match naar match om dit knappe seizoen op een dito knappe wijze te kunnen eindigen.