U21 : Beloften onderuit met het kleinste verschil op KV Kortrijk

In een vrij gesloten wedstrijd  gingen de Westelse beloften met het kleinste verschil  onderuit bij KV Kortrijk. Het werd 1 – 0.

Het eerste doelgevaar kwam van KVC Westerlo. Op aangeven van Irsan Muric kon Rhys Youlley aanleggen op doel. De Kortrijk keeper stopte het schot. Kortrijk reageerde onmiddellijk hierna. Een te vermijden corner leidde het Kortrijkse doelpunt in. Deze kon te gemakkelijk voor doel binnen gekopt worden. 1 – 0 (4’) Een jagend en agressief Kortrijk maakte het de Kemphanen vrij lastig. Doelman Zenzo De Boeck stond paraat op een schot van Kortrijk en kon de bal nog keren. (24’) Een schot van Rhys werd voor doel nog net afgeblokt. (29’) Irsan kwam een voetje te kort om op aangeven van Ilias El Hari te scoren. De Kortrijk doelman zat sneller op de bal. (32’) De Kemphanen speelden te statisch en echte dreiging bleef uit. De grinta  en gretigheid was duidelijk meer aanwezig bij Kortrijk. Een corner van Kortrijk werd nog net over het Westelse doel gekopt. (45’) Ruststand  1 – 0.

In de tweede speelhelft zagen we een iets gretiger Westerlo aan het werk. Een poging van Yasser Chikhi ging nipt naast. (67’) Westerlo eiste  het meeste balbezit op maar tot uitgesproken kansen kwam het niet. Kortrijk trok zich terug en verdedigde met man en macht zijn voorsprong. De duels werden potiger ( de scheidsrechter zwaaide terecht met 3 gele kaarten voor Kortrijk) en tijd winnen was nu schering en inslag. Een scherpe voorzet van Ebenezer werd klemvast door de Kortrijk keeper gestopt. (74’) Westerlo dreef de druk op en in het slot van de wedstrijd zagen we nog enkele doelpogingen. Een schot van Atilgan Babacan zoefde nipt naast het doel. (87’) Owen Creces kopte nog een mogelijkheid over het doel (88’) en Atilgan kopte en voorzet van Joppe Verdonck nipt naast het doel. De scheids liet maar liefst 9 minuten overspelen wegens tijd winnen en de vele wissels. De Kemphanen slaagden er echter niet meer in om de nederlaag af te wenden.

Ploegopstelling :

 Zenzo De Boeck, Zyon Vandekerkhove  (45’Kei Sompohi), Obijoh Onyeka, Sebastien Zoete, Ebenezer Agyei, Yasser Chikhi, Joppe Verdonck, Raf Smekens (75’ Atilgan Babacan), Irsan Muric (75’ Flavien Mboyo), Rhys Youlley (75’ Owen Creces), Ilias El Hari (80’ Breben Gotthold), Ilias Ifrassen (NG), Rune Spinnoy (NG)

Volgende wedstrijd :

7 februari om 20.00u : Beker CUP19 : KAA Gent U19 – KVC Westerlo U19 : Adres : Cmp: Oefencomplex – Terr.2 – ik ga Warmoezeniersweg 8 – 9000 Gent (2026) – 092453326

NIEUWS

PARTNERS