U15 start 2024 met gelijkspel op Francs Borains

De tweede seizoenshelft voor onze U15 kon pas afgelopen zaterdag van start gaan door de algemene afgelasting en de plaatselijke afgelasting in Patro. Dankzij het harde werk van de Westelse greenkeepers kon er tijdens de sneeuwweek wel gelukkig verder getraind worden op de kunstgrasvelden rond het Kuipje. Merci voor het harde werk toppers! De U15 konden hierdoor ook twee mooie oefenmatchen afwerken tegen respectievelijk de IPU16 van FC De Kempen en tegen die van Thes Sport.

Hun eerste uitmatch werd daardoor de verre verplaatsing richting Franse grens, Francs Borains. Gelukkig bleef de bus gespaard van Franse of Waalse landbouwblokkades en werd het elftal keurig anderhalf uur op voorhand afgeleverd in Henegouwen. Bij aankomst bleek al snel dat de collega greenkeepers hun handen minder uit de mouwen hadden gestoken om de (gras)akker gelijk te leggen.

Snelle start
Ondanks het moeilijk bespeelbare veld probeerden onze Kemphanen toch voetballend te combineren, in tegenstelling tot de tegenstander. Dit resulteerde na 2 minuten al in een verdiende 0-1 voorsprong.

Al snel bleek dat het plaatselijke team minder technisch was en daardoor vooral de afstandsschoten en stilstaande fases opzocht. Na 11 minuten vond een vermijdbare fout plaats aan de zijkant van de Westelse zestien. Na een goede kopbal stonden de cijfers terug gelijk, 1-1.

Vijf minuten nadat een afstandsschot van Daan mooi gepakt werd door hun keeper, gebeurde een gelijkaardige fase aan de overkant. Deze bal dwarrelde wel in doel, met een onverdiende 2-1 op het bord.

De eerste helft hadden onze Kemphanen nog voldoende kansen om via een één-op-één met de keeper en een penalty het tij te keren. Toch ging er gerust worden met een doelpunt achterstand.

Voldoende mogelijkheden in de tweede helft
Na een mooie Westelse aanval in de 3de minuut van de tweede helft stonden de bordjes al terug gelijk. Net als de eerste helft werden er achteraan geen enkele uitgespeelde kansen weggegeven en werden er vooraan meer dan voldoende gecreëerd. Ook de één-op-één kansen met de thuiskeeper wilden er niet in gaan en zo bleef de 2-2 stand spijtig genoeg op het bord staan tot het laatste fluitsignaal.