U21 wint topper op KAS Eupen met 1-2

De topwedstrijd tussen de twee leiders in de rangschikking werd gewonnen door de Kemphanen met 1 – 2 na een uitstekende eerste speelhelft en een moeizame tweede.

Gedurende de eerste speelhelft zagen we een vlot combinerend Westerlo aan het werk dat onmiddellijk het balbezit opeiste. Doelman Zenzo De Boeck reageerde klemvast op een vrijschop van Eupen. (17’). Even later reageerde de Eupen doelman alert  op een schot van Ilias El Hari. (21’) Na een mooie actie tussen Rhys Youlley en Irsan Muric kwam de bal tot bij Ilias die zijn schot gestopt zag door de doelman. (23’)  Toen Ebenezer Agyei met de perfecte pas Rhys Youlley kon lanceren was de 0 – 1 een feit. Rhys knalde  de bal heerlijk vanop 20 m in doel. (33’) Rhys had kennelijk de smaak te pakken en deed dit kunststukje nog eens over in de 37-ste minuut, nu op aangeven van Ilias. 0 – 2 (37’) Doelman Zenzo reageerde klemvast op een corner van Eupen. In de lucht was hij heer en meester . (42’) In het slot van de eerste speelhelft ging een poging van Ebenezer nog nipt naast het Eupen doel. (43’) Ruststand 0 – 2.

De tweede speelhelft begon met enige opwinding toen een doelpunt van Irsan Muric wegens zeer twijfelachtig buitenspel afgekeurd werd. (52’) Dit was blijkbaar het sein voor Eupen om volop voor de aanval te kiezen. De Kemphanen ondergingen de druk en verloren stilaan de greep op de wedstrijd. Toen Eupen na een vrije trap tot scoren kwam waren we blij dat ook dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. (57’) Doelman Zenzo pareerde een gevaarlijke counter in corner (61’) Toen Eupen even later vanop afstand op doel aanlegde ging de bal ongelukkig onder Zenzo door  in doel. 1 – 2 (63’) Eupen putte moed uit deze treffer en duwde door. Het was alle hens aan dek bij de Kemphanen die er nog moeilijk onderuit kwamen. Toch was Ilias dicht bij de 1 – 3 maar zijn schot werd nog net afgeblokt in corner. (66’)  Plots begon de scheidsrechter ook gul met gele kaarten te zwaaien. (Kei, Ebenezer en Ilias) Eupen dwong nog verschillende corners af maar doelman Zenzo pakte klemvast  alle hoge ballen. Een pluim tevens voor de Westelse defensie voor het goede verdedigend werk. In het slot van de wedstrijd zagen we nog een prima redding van Zenzo. (88’) De pas ingevallen Breben Gotthold lukte bijna nog de 1 – 3. Zijn schot ging maar nipt naast. (91’) Mooie prestatie van het ganse team dat diep is moeten gaan om de overwinning over de meet te krijgen. De vreugde achteraf was des te groter.  Proficiat boys !!!!

Ploegopstelling :

 Zenzo De Boeck, Candan Baskale, Zyon Vandekerkhove, Sebastien Zoete, Ebenezer Agyei, Yasser Chikhi, Joppe Verdonck (67’ KeiSompohi), Raf Smelkens, Irsan Muric, Rhys Youlley (85’ Owen Creces), Ilias El Hari (89’ Breben Gotthold, Obijohn Onyeka (NG), Melvin Ramundo (NG), Atilgan Babacan (NG), Flavien Mboyo (NG)

Volgende wedstrijd :

Vrijdag 2 februari om 20.30u : KVK Kortrijk U21 – KVC Westerlo U21 : Adres : Jeugdacademie Kv Kortrijk – Terr.1(Synthetisch) – Weverstraat Z/N – 8500 Kortrijk (2520) – 056/96.01.90

NIEUWS

PARTNERS