KVC Westerlo wint met 2-3 op KRC Genk in tweede ronde Beker U19

De tweede ronde van de Beker CUP19 leverde KRC Genk en AA Gent op als tegenstanders. Twee topaffiches voor onze Kemphanen. Vandaag werd de eerste wedstrijd gespeeld op KRC Genk. De Kemphanen leverden een puike wedstrijd af en gingen verdiend winnen met 2 – 3.

Genk kende een blitzstart en kwam na 2 minuten spelen reeds op voorsprong via een afgeweken schot op doel. 1 – 0. (2’) Westerlo reageerde via Joppe Verdonck die,op aangeven van Irsan Muric. zijn schot nog afgeblokt zag. (10’) KRC Genk eiste bij aanvang  het meeste balbezit op maar een alerte doelman Zenzo De Boeck gaf geen krimp. Geleidelijk aan kregen de Kemphanen meer grip op het spel en slaagden zij erin, na een blunder van de Genkse doelman, om op gelijke hoogte te komen. Bij een corner loste deze de bal en een attente Zyon Vandekerkhove was er als de kippen bij om de bal in doel te tikken. 1 – 1. (30’) Een schot van Rhys Youlley werd door de Genkse doelman met veel moeite in corner gedevieerd. (31’) Een onnodige fout van Owen Creces binnen de grote backlijn bezorgde Genk een strafschop. Genk faalde, trapte de strafschop tegen de deklat en in de rebound wist doelman Zenzo de meubelen te redden. (32’) Met een fraai schot op doel probeerde Owen even later zijn foutje goed te maken. Een prima Genkse doelman duwde echter met een mooie reflex de bal  in hoekschop. De Kemphanen bleven goed combineren.  Na en snelle counter over links kon Irsan Muric, de perfecte voorzet van Ebenezer Agyei,  in doel binnen tikken.1 – 2 (38’) Na een lange run van wel 60m speelde Ilias El Hari  de bal tot bij Irsan die zijn schot in corner zag verdwijnen.(40’) Ruststand 1 – 2.

De eerste kans in de tweede speelhelft was voor de Kemphanen. Ilias kopte een voorzet van Joppe Verdonck over het doel. (48’). Opnieuw kreeg KRC Genk de kans om via een strafschop op gelijke hoogte te komen na een onschuldige handsbal van Ebenezer Agyei. Deze keer werd de strafschop wel omgezet. 2 – 2. (50’) Het werd nog een spannende tweede speelhelft. Beide ploegen gingen vol voor de overwinning. Irsan miste een mooie kans op aangeven van Owen Creces en trapte nipt naast het doel. (56’) Onmiddellijk hierop wist Ilias El Hari na een mooie individuele actie de 2 – 3 te scoren. (57’) Dit doelpunt was  het sein voor KRC Genk om de druk op te voeren. De vermoeidheid liet zich stilaan voelen bij de Kemphanen. Vervangingen zaten eraan te komen. De invallers zaten onmiddellijk goed in de wedstrijd en hielpen mee de overwinning over de meet te trekken.  Irsan probeerde nog met een  lobbal de ver uit zijn doel gekomen Genk doelman te verslaan. Zijn bal ging nipt naast het doel. (67’) Doelman Zenzo moest nog een tweetal keren vol aan de bak maar redde uitstekend de Genkse doelpogingen. (74’ en 83’) In het slot van de wedstrijd plaatste  Irsan, op aangeven van Fatihan Kahya, de bal nog nipt over het doel. (87’)

Uitstekende teamprestatie van onze Kemphanen en verdiende overwinning. Vrijdag aanstaande volgt nu  de topper tegen  KAS Eupen, supporters allen op post !!!

Ploegopstelling :

Zenzo De Boeck, Zyon Vandekerkhove (65’ Mats Van De Velde), Obijohn Onyeka, Sebastien Zoete, Ebenezer Agyei, Yasser Chikhi, Joppe Verdonck, Owen Creces (76’ Fatihan Kahya) , Irsan Muric, Rhys Youlley (56’ Flavien Mboyo),  Ilias El Hari(76’ Joy Frattanuolo), Devin Gijbels (NG), Melvin Ramundo (NG)

Volgende wedstrijd : Vrijdag 26 januari om 19.30u :  KAS Eupen – KVC Westerlo U21 : Adres : Stade Kehrweg – Terr.2 (Synthetisch) – Kehrweg, 14 – 4700 Eupen (2959) – 087/74.29.93

NIEUWS

PARTNERS