Beker CUP19 : KRC Genk wint met 4 – 1 van KVC Westerlo

Uitzonderlijk werd de Bekerwedstrijd CUP19 op KRC Genk in Westerlo gespeeld. Door sneeuw was het terrein daar onbespeelbaar. Het werd een aangenaam kijkstuk in vriestemperatuur met uiteindelijk KRC Genk  als winnaar  met een ietsje overdreven  4 – 1 eindresultaat.

Gedurende de eerste speelhelft was het KVC Westerlo dat de beste kansen bijeen speelde. Een voorzet vanop links van Ebenezer Agyei werd dicht voor doel te zwak door Fatihan Kahya in de handen van de Genk keeper getrapt. (8’) Enkele minuten later reageerde de Genk doelman klemvast op een poging van Joppe Verdonck. (11’) Een voorzet van Niek Corthouts bereikte Fatihan die van kortbij zijn poging gestopt zag door een imposante Genk keeper. (12’) Doelman Rune Spinnoy reageerde alert op het eerste schot op doel van KRC Genk. (14’) Op corner van Joppe kopt Fatihan de bal nipt naast het doel. (24’) Doelman Rune was bij de pinken op een kopbal van Genk. (26’). Ruststand 0 – 0 na een gelijk opgaande eerste speelhelft met de betere kansen voor de Kemphanen.

De eerste kans in de tweede speelhelft was opnieuw voor de Kemphanen. Niek Corthouts, alleen voor de doelman, besloot te zwak om de Genk keeper te vloeren. (46’) Balverlies bij Genk gaf aan Joppe de mogelijkheid om op doel te trappen. De Genk doelman reageerde opnieuw klemvast. (50’)  De Genk doelman was heer en meester  in de luchtduels.. Iedere voorzet of corner plukte hij onberispelijk. Geleidelijk aan kwam Genk meer en meer opzetten. Voorlopig misten hun doelpogingen nog de juiste richting. Uiteindelijk lukte het hen toch om te scoren na balverlies bij de Kemphanen.  1 – 0 (73’) Vrij snel wisten de Kemphanen de gelijkmaker te scoren. Een vrije trap van Joppe werd in doel gedevieerd door Obijohn Onyeka. 1 – 1 (81’) KRC Genk kon onmiddellijk tegenscoren na een foutje achteraan in de defensie. Een mooi afstandsschot volgde en verdween in het Westerlo doel. 2 – 1. (81’) Dit doelpunt sneed de Kemphanen de adem af. Genk rook bloed, drukte door en kwam in de slotfase nog tweemaal tot scoren. Na een snelle counter werd het 3 – 1 (83’) en in het slot nog 4 – 1.(87’)

Het laatste kwartier was er teveel aan voor de Kemphanen die toch kunnen terugblikken op een degelijke wedstrijd die eindigde op een enigszins overdreven 4 – 1 nederlaag.

Ploegopstelling :

 Rune Spinnoy, Vandekerkhove Zyon (72’ Ilias Ifrassen), Onyeka Obijohn, Sebastien Zoete, Ebenezer Agyei, Breben Gotthold (87 Lucas Witters), Joppe Verdonck (87’Aris Lusha), Owen Creces, Fatihan Kahya, Flavien Mboyo (67’ Atilgan Babacan), Niek Corthouts (67’ Davin Gijbels), Melvin Ramundo (NG), Owen Corten (NG)

Volgende wedstrijd :

 Vrijdag 19 januari om 20.15u : KVC Westerlo U21 – STVV U21 – C-veld

NIEUWS

PARTNERS