Beloften vinden vlot de weg naar het doel

De beloften zijn terug na een korte  winterstop en speelden een oefenpartij tegen een Hollandse voetbal academie. Het werd een doelpuntenfestival. De wedstrijd eindigde op een 9 – 2 overwinning.

Het was nochtans de Hollandse academie die reeds na 1 minuut spelen op voorsprong kwam na een foutje in de Westelse defensie. 0 – 1 (1’) Westerlo reageerde vrij snel op deze opdoffer. Op aangeven van Ilias El Hari kon Joppe Vedonck aanleggen op doel. Zijn afgeweken schot belandde in doel. 1 – 1 (6’) Eén minuut later besloot Irsan Muric een voorzet van Breben Gotthold nipt naast het doel. Onmiddellijk hierop profiteerde Irsan  van een foutje van de doelman om de 2 – 1 te scoren. (8’) Met een verre uittrap bereikte doelman Rune Spinnoy een attente Ilias El Hari op de linker zijlijn die onmiddellijk Irsan op weg naar doel stuurde. De 3 – 1 was een feit.(19’) Toen de Holland keeper opnieuw in de fout ging was Irsan er als de kippen bij om de 4 – 1 te scoren. (23’) Randje buitenspel was het opnieuw Irsan die de 5 – 1 kon scoren.(25’) De Hollandse academie liet de moed niet zakken en wist, na een eerste redding van doelman Rune, in de rebound toch de 5 – 2 te scoren. (32’) Voor de rust zorgde Joppe Verdonck , op aangeven van Ilias, nog voor de 6 – 2. (34’) We kregen een uiterst efficiënte eerste speelhelft te zien.

Het grote verschil in de tweede speelhelft was nu de efficiëntie bij de afwerking. De Kemphanen speelden verschillende doelkansen bijeen maar vergaten ze te dikwijls af te werken. Toch werden er nog enkele doelpunten gescoord. Flavien Mboyo schoot de 7 – 2 tegen de netten. (50’) De ingevallen doelman  Giorgi Kavlashvili reageerde tweemaal alert op een gevaarlijk schot. (62’) In het slot kwartuur van de wedstrijd was het Atilgan Babacan die nog tweemaal kon scoren. Bij de eerste schoot hij een vrije trap rechtstreeks binnen 8 – 2 (78’). De tweede scoorde hij met een mooi afstandsschot. 9 – 2 (88’)

Ploegopstelling :

Rune Spinnoy (60’ Giorgi Kavlashvili), Joren De Wachter, ONyeka Obijohn, Sebastien Zoete (45’ Kei Sompohi), Owen Corten (75’ Breben Gotthold)) Breben Gotthold (45’ Raf Smekens), Ilias Ifrassen, Yasser Chikhi (45’ Owen Creces),Irsan Muric (45’Mboyo Flavien ), Joppe Verdonck (45’Wally Fofana), Ilias El Hari (45’ Atilgan Babacan)

Volgende wedstrijd :

Woensdag 10 jan. om 17.00u : Beker CUP19 : KRC Genk  – KVC Westerlo : Adres : Jos Vaessen Talent Academy – Terr.1 – Stadionplein 7 – 3600 Genk (2152) – 089/848410