Efficiënter STVV zadelt Westelse beloften met eerste nederlaag op

Een uitgekookter STVV boekte vandaag in een evenwichtige wedstrijd een 2 – 1 zege.

KVC Westerlo startte het best aan de wedstrijd. Owen Creces besloot op aangeven van Irsan Muric, te zwak in de armen van de doelman. (6’) Even later besloot Irsan op aangeven van Owen een mogelijkheid over het STVV-doel. Westerlo speelde in de beginfase niet onaardig en legde de mooiste combinaties op de mat. Het was echter STVV dat nadrukkelijker aanwezig was in de 16 m-zone en het eerste doelpunt wist te scoren. Een scherp aangesneden vrije trap kon voor doel veel te gemakkelijk binnen gekopt worden. 1 – 0 (16’) Op een snelle counter wist STVV de score  te verdubbelen. Vanop links genoot een STVV aanvaller teveel vrijheid, kon ongehinderd voorzetten en zag zijn voorzet mooi in doel binnen geknald. 2 – 0. (29’) Een efficiënt STVV scoorde aan 100%. De grootste Westelse kans volgde onmiddellijk na dit doelpunt. Na mooi samenspel tussen Raf Smekens en Yasser Chikhi kon Yasser de bal voor doel brengen. Flavien Mboyo besloot de reuzekans van dichtbij jammerlijk naast het doel. (32’) Ruststand 2 – 0.

Gedurende de tweede speelhelft trok STVV zich meer verdedigend terug  en voerde Westerlo de druk op. De Kemphanen waren echter vandaag in de 16-m zone te dikwijls afwezig om de goede voorzetten voor doel af te ronden. Zo zagen we een goede voorzet van Eben voorlangs het doel gaan, schoot Owen nog een kans naast en was er niemand aanwezig om een voorzet van Raf in doel te deviëren. Op een voorzet van Candan Baskale haalde Flavien hard uit, zijn schot werd echter afgeblokt in corner. Uit deze kort genomen corner wisten de Kemphanen de aansluitingstreffer te scoren. Via Raf ging de bal naar Ilias die mooi, tussendoor, de ingevallen Joppe Verdonck aanspeelde. Joppe haalde uit  en zag de bal in de verste hoek binnen gaan. 2 – 1 (65’) De Kemphanen putten moed uit deze treffer en gingen  vol op zoek naar de gelijkmaker. STVV loerde op de counter.  Eénmaal moest doelman Zenzo De Boeck nog alert reageren door gepast plat te gaan en een bal in corner te duwen. (67’) De Kemphanen slaagden er  niet  in om de verdiende gelijkmaker te scoren. Een corner van Raf werd nog voor doel nipt naast gekopt door de mee opgerukte Obijohn Onyeka.(71’) In deze evenwichtige eerste competitiewedstrijd had een gelijkspel zeker verdiend geweest.

Ploegopstelling :

 Zenzo De Boeck, Ebenezer Agyei, Obijohn Onyeka, Sebastien Zoete, Candan Baskale, Raf Smekens, Flavien Mboyo (75’ Atilgan Babacan), Yasser Chikhi, Irsan Muric, Ilias El Hari (83’ Beben Gotthold), Owen Creces (60’ Joppe Verdonck), Melvin Ramundo (NG), Ilias Ifrassen (NG), Joren De Wachter (NG)

 Volgende wedstrijd :

Wo 6 september om 19.00u : KVC Westerlo U21 – MVV

Foto’s: Omer Tits

NIEUWS

PARTNERS