U21 sleept gelijkspel uit de brand in Venlo

In een tropisch warm Venlo speelde onze U21 1-1 gelijk tegen VVV. Na een vroege achterstand, knokten onze Jonge Kemphanen zich terug in de partij in een wedstrijd waarin de verzengende hitte zich als extra moeilijkheidsfactor opwierp.

Venlo kwam vrij vroeg op voorsprong na mistasten achterin in de defensie. Het vroege openingsdoelpunt zorgde voor extra drang naar voren bij de bezoekers, die in de aanvangsfase het merendeel van het balbezit opeisten.

Rond het half uur kenden onze Kemphanen een beter moment. Een poging van Owen Creces, op aangeven van Raf Smekens, strandde op de doelpaal en belandde daarna in de handen van een gelukkige Venlo-doelman. Twee minuten later zagen we de omgekeerde beweging. Nu was Owen de aangever van dienst en deed Raf Smekens met een heerlijk schot de netten trillen. 1 – 1. Aan de overzijde onderscheidde doelman Zenzo De Boeck zich nog met een prima redding in het slot van de eerste speelhelft. Ruststand 1 – 1.

Gretiger Westerlo na rust

In de tweede speelhelft zagen we een iets gretiger Westerlo aan het werk. Het eerste doelgevaar kwam er via de goed ingevallen Breben Gotthold die, op aangeven van Flavien Mboyo, zijn schot nipt naast het Venlo-doel zag gaan. De volgende kans kwam er na een mooie collectieve snelle counter. Het schot van Candan Baskale vond de Venlo-keeper op zijn weg.

De Kemphanen kwamen enkele  keren via de flanken gevaarlijk opzetten, maar in de zone van de waarheid ontbrak de precisie. Venlo liet zich niet onbetuigd en liet ook zelf flarden van fluks en aanvallend voetbal zien. Eenmaal konden ze hun overwicht in balbezit ook nog doorvertalen in een gevaarlijke doelkans via een kopbal net over het Westel doel.

De Kemphanen zelf konden nog tweemaal dreigen. Een schot van Ilias Ifrassen, op aangeven van Breben Gotthold, verdween hoog over het doel. De beste kans was er echter in het slot nog voor Flavien Mboyo die op aangeven van opnieuw Breben Gotthold sneller op de bal was dan de Venlo doelman, hem fluks omspeelde, maar dan jammer genoeg naast besloot.

Ploegopstelling :

Zenzo De Boeck, Ebenezer Agyei, Onyeka Obijohn, Sebastien Zoete, Candan Baskale, Yasser Chikhi (72’ Kyrome Lumsden – tester), Ilias Ifrassen, Raf Smekens, Flavien Mboyo, Owen Creces (45’ Breben Gotthold), 45’Joppe Verdonck (45’ Owen Corten),

Volgende wedstrijd :

Vrijdag 25 augustus om 20.00 : KVC Westerlo U21 – SK Beveren U21 : Foodmaker veld

NIEUWS

PARTNERS