Westelse academieteams verdelen de koek met KV Oostende

Eén keer winst, één keer verlies en één keer gelijk. Onze Westelse academieteams deelden afgelopen weekend elke mogelijke uitkomst van een voetbalwedstrijd met hun leeftijdsgenoten van KV Oostende. In een beklijvende partij met de Kustboys, lieten vooral onze U18 weer zien in een goede vorm te zitten, door hun ongeslagen reeks gewoon door te blijven zetten. Een overzicht van het afgelopen weekend, vind je hier. 

U15
KV OOSTENDE 6-2 KVC WESTERLO

Met een 7 op 12 was de start van Play-Off 2 voor onze U15 verre van onaardig, maar tegenstander Oostende had in deze nacompetitie warempel nog geen enkel punt laten liggen. Er wachtte onze Kemphanen dus een lastige verplaatsing richting de badstad. Daar bleek een zeebries niet voldoende te zijn om de voetbalwetmatigheden in de war te sturen. Onze geelhemden streden voor wat ze waard waren, maar moesten met 6-2 toch duidelijk het onderspit delven tegen een oppermachtig KVO.

U16
KV OOSTENDE 1-2 KVC WESTERLO

De verse zeelucht heeft voor het eerste puntengewin gezorgd voor onze U16 in deze Play-Offs. Tot nog toe kenden onze Jonge Kemphanen een moeilijke start van deze nacompetitie, maar tegen Oostende zagen ze eindelijk hun inspanningen van de afgelopen weken beloond worden met een welverdiende driepunter. Met een 1-2-overwinning konden onze jongens dan ook met een tevreden gevoel de verre busreis terug aanvatten richting Westerlo.

U18
KVC WESTERLO 3-3 KV OOSTENDE

Onze U18 kregen voor een tweede keer in amper anderhalve week tijd een nieuwe krachtmeting voorgeschoteld met de Kustboys. In hun bekerduel eind april hielden beide ploegen elkaar in evenwicht met een 1-1 gelijkspel en ook nu bleef het scorebord na 90 minuten netjes in evenwicht hangen. Ditmaal had de plaatselijke bordjesman wel iets meer werk te verrichten, want met een 3-3 eindscore vielen er in deze spektakelrijke pot voetbal maar liefst 6 doelpunten te noteren. Markant detail, zelfs qua aantal gele kaarten wilde beide ploegen niet voor elkaar onder doen, zowel onze Kemphanen als KVO kregen elk één geel karton onder de neus geschoven van scheidsrechter Kusters.

Door dit gelijkspel behoudt onze U18 zijn knappe ongeslagen status in deze Play-Offs. Hun laatste verliespartij dateert intussen al van 29 maart.

Sterke prestaties van onze U13 en U14

Wie niet voor een verdeling van de koek, maar wel voor de volle buit ging, waren onze U13 en U14. Zij zorgden voor een waar doelpuntenspektakel tegen hun West-Vlaamse leeftijdsgenoten. De U13 zorgden met hun 4-2 winst voor een goede start van het Westelse weekend, hun één jaar oudere clubgenoten deden er met hun 6-3 nog een schepje bovenop. Zo zorgden ze samen voor maar liefst 10 goals. Wie met andere woorden op komende zaterdag nog op zoek is naar een spektakelrijke wedstrijd om naar te kijken, kan maar beter om 11u30 naar ’t Kuipje komen afgezakt. Dan nemen beide teams het opnieuw thuis op in een streekderby tegen KV Mechelen.

NIEUWS

PARTNERS