U21: WINST OP LOMMEL SK

De Westelse beloften hebben hun laatste competitiewedstrijd  met een 1 – 4 overwinning op Lommel SK afgesloten. Gedurende de eerste speelhelft zagen we een heel matige partij voetbal.

Het was Lommel dat voor de eerste dreiging kon zorgen. Een alerte doelman Noah Jorissen kon het gevaar bezweren door gepast in de voeten te gaan van de Lommel aanvaller. (17’) Enkele minuten later tekende hij opnieuw paraat op een Lommels schot. (24’) Het was echter Westerlo dat het eerst tot  scoren kwam. Een bal die moeilijk ontzet geraakte uit de Lommelse defensie werd in de kluts door Ilias El Hari binnen getrapt. 0 – 1. (33’) Onmiddellijk hierop had Griffin Yow, op aangeven van Emre Caglar, de 0 – 2 aan de voet, doch de Lommel keeper keerde het schot.(34’) Ruststand 0 – 1.

De tweede speelhelft was van een beter niveau met meer dreiging van Westerlo. Het eerste gevaar kwam er na een verre inworp van Kobe Heyns op Glenn Van Hout die op doel kon afgaan. Zijn loeier werd door de keeper nog weg gebokst. (50’) Onmiddellijk hierop kwamen de Kemphanen opnieuw tot scoren. Op aangeven van een bedrijvige Ilias kon Griffin Yow vanop links met een krachtig schot de keeper te grazen nemen. 0 – 2 (51’) Het was opnieuw Griffin die de aanzet gaf tot het volgende doelpunt. Een kort genomen hoekschop legde hij terug op de vrijstaande Ibrahima Sy die snoeihard uithaalde en de bal mooi in het hoekje van het doel zag binnen gaan. 0 – 3.(57’) Verdediger Bas Wouters kende pech en zag zijn kopbal, na een corner van Griffin en de daaropvolgende voorzet van Ibrahima, op de lat stranden. (58’) We noteerden nog een knappe save van doelman Noah die een gevaarlijk schot  in corner kon duwen.  (70’) Een minpuntje in het slot van de wedstrijd was het tegendoelpunt dat Lommel uiteindelijk nog wist te scoren. Vanop rechts  zag doelman Noah een Lommels schot via de paal in doel belanden. 1 – 3. (81’) De Lommelse heropflakkering bleef echter uit en het was Westerlo dat in het slot van de wedstrijd nog de 1 – 4 wist te scoren via Griffin Yow op aangeven van de ingevallen Joppe Verdonck. (84’) Met deze zege werd de competitie afgesloten. Met 30 punten eindigen de Kemphanen dit seizoen op de vijfde plaats in de rangschikking. We noteerden 8 overwinningen, 8 nederlagen en 6 gelijke spelen, 50 doelpunten gescoord en 49 tegendoelpunten. Er rest nu enkel nog de eindfase in de Beker Cup U21 waar de Kemphanen zullen aantreden in de ½ finale. Tegenstander nog niet bekend.

Ploegopstelling :

 Noah Jorissen, Kobe Heyns, Maxim Dillen, Bas Wouters, Emre Caglar, Noam Mayoka (45’ Ibrahima Sy), Ilias El Hari (80’Ebenezer Agyei), Yasser Chikhi(80’ Owen Creces), Glenn Van Hout (80’ Joppe Verdonck), Flavien Mboyo (45’ Wally Fofana), Griffin Yow, Joren De Wachter (NG), Rune Spinnoy (NG)

NIEUWS

PARTNERS