U21: KAS EUPEN PAKT VOLLE BUIT IN WESTERLO

In een aantrekkelijke wedstrijd trok KAS Eupen het laken naar zich toe en boekte een 1 – 4 zege op de Kemphanen.

Eupen kon nog aanspraak maken op de kampioenstitel en onderstreepte dit in hun wedstrijd tegen onze Kemphanen. Technisch sterk en stevig in de duels namen ze de wedstrijd in handen. Met een prachtdoelpunt, een schot vanop de grote backlijn, binnenkant paal in doel, kwamen ze vrij snel op voorsprong. 0 – 1 (8’) De eerste Westelse dreiging kwam er via Ebenezer Agyei. De Eupen doelman reageerde alert en plukte de bal. (22’) Onmiddellijk hierop ging Flavien Mboyo zijn kans, opnieuw reageerde de keeper gepast. (23’) Doelman Rune Spinnoy moest plat op een hard schot van Eupen. (27’) Westerlo bleef de gelijkmaker najagen. Maxim Dillen kopt een kans, op corner, naast het doel. Op aangeven van Noam Mayoka zag Glenn Van Hout zijn schot door de keeper nog in corner geduwd. Uiteindelijk lukte het dan toch. Een corner van Griffin Yow werd voor doel staalhard binnengekopt door een hoog opverende Bas Wouters. 1 – 1 (45’)

De tweede speelhelft startte in mineur. Een scrimmage voor het Westelse doel leidde de 1 – 2 in. (47’) Eupen liet aanvallend enkele mooie dingen zien en was voor doel efficiënt bij de afwerking. Een snelle counter over rechts, gevolgd door een te gemakkelijk toegestane voorzet werd voor doel knap binnengetrapt. 1 – 3. (60’). Westerlo probeerde de bakens nog te verzetten. Een mooie collectieve aanval belandde uiteindelijk bij Griffin die een uitgelezen kans nipt naast het Eupen doel plaatste. (63’) Westerlo kreeg nog één serieuze kans. Toen Glenn Van Hout zich op rechts kon doorzetten tot dicht bij het Eupense doel en de bal mooi aflegde op de ingevallen Wally Fofana, besloot Wally  de reuzekans veel te zacht in de handen van de doelman. (85’). Twee momenten waarbij de Westelse efficiëntie ontbrak en de wedstrijd een andere wending had kunnen geven. En zoals het dan meermaals gebeurd was het Eupen dat in het slot van de wedstrijd op de counter nog een strafschop wist te versieren na een noodingreep van Maxim Dillen op een doorgebroken speler. Maxim kreeg de rode kaart onder de neus geduwd en Eupen zette feilloos de strafschop om. 1 – 4. (90’) Wedstrijd gespeeld. Volgende week volgt de laatste competitiewedstrijd op Lommel met daarna nog een  verderzetting van de bekercampagne CUP U21. Tegenstander nog steeds niet gekend voor deze ½ finale.

Ploegopstelling :

Rune Spinnoy, Kobe Heyns, Maxim Dillen, Bas Wouters, Emre Caglar (78’ Wally Fofana), Noam Mayoka, Ebenezer Agyei (57’ Joppe Verdonck), Owen Creces (57’ Yasser Chikhi), Flavien Mboyo, Glenn Van Hout, Griffin Yow, Ilias Ifrassen (NG), Noah Jorissen  (NG), Ibrahima Sy (NG), Owen Corten (NG)

Gele kaarten : 40’ Bas Wouters, 83’ Wally Fofana

Rode kaarten : 90’ Maxim Dillen

 

Volgende wedstrijd :Ma 24 maart om 19.00u : SK Lommel U21 – KVC Westerlo U21 : Adres : Soevereinpark – Terr.6
Speelpleinstraat 24 – 3920 Lommel (1649) – 011/816466

NIEUWS

PARTNERS