U21: GEVLEIDE ZEGE

Na een gelijk opgaande eerste speelhelft met een vrij efficiënt Westerlo  en na een  dramatische tweede speelhelft waarin de Kemphanen gedurende 30 minuten alle kleuren van de regenboog zagen eindigde de wedstrijd in een gevleide  1 – 4 overwinning voor KVC Westerlo.

Westerlo kwam vrij vroeg op voorsprong. Op aangeven van Wally Fofana kon de snelle Flavien Mboyo zich doorzetten op rechts en scoren. 0 – 1 (10’) Lierse reageerde met en kopbal die net over het Westelse doel ging. (13’) Twee minuten later liet de Westelse defensie zich te gemakkelijk van de bal zetten en wist Lierse hieruit de gelijkmaker te scoren. 1 – 1. (15’) Westerlo kwam opnieuw tot scoren na en collectieve aanval. Bas Wouters vloerde Lierse keeper met een afstandsschot. 1 – 2 (24’) Toen Ebenezer Agyei, op de counter, zich op rechts kon doorzetten werd zijn voorzet voor doel door een Lierse speler met de hand beroerd en wees de scheidsrechter naar de stip. Noam Mayoka nam zijn verantwoordelijkheid op en knalde de bal snoeihard  binnen.1 – 3. (26’) In het slot van de eerste speelhelft miste Lierse nog een reuzekans en besloot te zacht in de handen van een attente doelman Rune Spinoy. Ruststand  1 – 3.

Lierse startte furieus aan de tweede speelhelft en drukte Westerlo onmiddellijk op de eigen speelhelft terug. De Kemphanen ondergingen gedurende dertig minuten de wedstrijd en slaagden er niet in om onder de druk uit te komen. Het was alle hens aan dek achteraan. Van vlot samenspel geen sprake meer. Paniekerig werd de bal te vaak vooruit getrapt zonder overleg. Lierse dwong de ene na de andere hoekschop af maar kon uiteindelijk dit overwicht niet omzetten in doelpunten.  Westerlo loerde nu enkel op de counter. Na een mooie flankwissel van Kobe Heyns kreeg Flavien een kansje. Zijn schot ging naast. (58’) Een schot van Lierse ging nipt naast het doel. (62’) Lierse bleef drukken maar liep uiteindelijk op de  gevreesde counter. Noam Mayoka lanceerde de beslissende aanval. De bal kwam tot bij Glenn Van Hout die Flavien kon bereiken die de eindscore op het bord trapte.1 – 4.(78’) Dit was meteen de doodsteek voor een moedig en goed spelend Lierse. Doelman Rune ging nog eenmaal goed plat op een schot van Lierse. (80’) Westerlo kreeg terug grip op de wedstrijd en versierde nog enkele kansjes. Op aangeven van de goed ingevallen Joppe Verdonck gaat een poging van Yasser Chikhi nipt over het doel. (82’) Joppe zelf kopt nog een voorzet van Glenn over het Lierse doel. (85’). Lierse ziet nog een vrije trap in het slot van de wedstrijd nipt over het Westel doel gaan. Op basis van het geleverde spel is deze nederlaag voor Lierse erg zuur. De moedige Pallieters verdienden meer.  Westerlo was efficiënter en ging met de gevleide zege aan de haal.

Ploegopstelling :

Rune Spinoy, Ebenezer Agyei (88’ Emre Caglar), Maxim Dillen, Bas Wouters, Kobe Heyns, Yasser Chikhi, Zakaria Tassounte (68’ Joppe Verdonck), Noam Mayoka (88’ Ibrahima Sy), Wally Fofana (45’ Van Hout Glenn), Flavien Mboyo, Griffin Yow (78’ Owen Creces), Noah Jorissen (NG)

 Volgende wedstrijd :

Ma 20 maart om 20.00u : KVC Westerlo U21 – R.E. Virton U21 : C-veld

NIEUWS

PARTNERS