U21: KNAPPE BEKERZEGE TEGEN LIERSE KEMPENZONEN

De Kemphanen waren uit op eerherstel  na de verloren competitiewedstrijd tegen Lierse Kempenzonen. Een nieuwe kans bood zich aan. Opnieuw was Lierse de tegenstander ditmaal in het teken van de BEKER CUP 21.  De Kemphanen hielden woord en wonnen de wedstrijd verdiend met 0 – 2.

De eerste speelhelft begon gelijk opgaand. KVC Westerlo kwam vrij vroeg op voorsprong. Een snel uitgevoerde counter over rechts leverde het eerste doelpunt op. Een hardwerkende Glenn Van Hout vond voor doel Zakaria Tassounte die de 0 – 1 in doel besloot. (12’) Op aangeven van een oprukkende Noam Mayoka zag even later Griffin Yow zijn schot nog door de keeper in corner geduwd. De Kemphanen kenden nu beter voetballende momenten en legden fraaie combinaties op de mat. We noteerden  verschillende doelpogingen. Een schot van Ibrahima Sy was te zwak om de doelman te bedreigen. Pogingen van Glenn van Hout en Griffin werden ofwel gestopt door de keeper of net afgeblokt in corner. Lierse zette druk op het einde van de eerste speelhelft maar was blij dat een snelle counter van Glenn nog door hun doelman gered werd. Ruststand 0 – 1.

Lierse voerde bij aanvang van de tweede speelhelft de druk op. Doelman Jason Janssens gesteund door een sterke Westelse defensie gaf geen krimp. Het waren daarentegen de Kemphanen die opnieuw tot scoren kwamen. Het was de verdienste van Griffin Yow die een persoonlijke rush vanop rechts uiteindelijk snoeihard in doel wist te besluiten. 0 – 2 (68’) De Kemphanen voetbalden nog kansen bijeen maar kwamen niet meer tot scoren. Een schot van Glenn werd nog net in corner afgeblokt (70’), de Lierse doelman keerde met een prima save een schot van Griffin  in corner (71’) en redde met de voet een poging van Noam Mayoka.(75’) Westerlo was duidelijk de betere ploeg vandaag en gaf geen kansen meer weg. Hiermee werd de nederlaag van vorige week tegen ditzelfde Lierse doorgespoeld en vergeten. Prima collectieve prestatie van het ganse team.

Volgende week wacht de topper tegen leider KV Oostende.

Ploegopstelling :

Jason Janssens, Kobe Heyns, Maxim Dillen (79’ Bas Wouters), Yasser Chikhi, Emre Caglar (79’ Axel Belmans), Noam Mayoka, Zakaria Tassounte (79’ Flavien Mboyo), Ibrahima Sy (64’ Owen Creces), Glenn Van Hout (86’ Alexander Willems), Griffin Yow, Ilias El Hari, Noah Jorissen (NG), Joren De Wachter (NG)

Gele kaarten :

42’ Emre Caglar, 79’ Noam Mayoka

Volgende wedstrijd :

Ma 7 november om 20.00u : KVC Westerlo Beloften – KV Oostende Beloften : C-veld

NIEUWS

PARTNERS