U21: DEUGDDOENDE OVERWINNING

Een jeugdig Westerlo ging op Beveren Waas met de verdiende zege aan de haal. In een aangename wedstrijd werd het 2 – 3 voor de Kemphanen.

Het was Westerlo dat vanaf het prille wedstrijdbegin resoluut ten aanval trok en enkele corners wist te versieren. Bij één dezer zag Daan Schoors zijn kopbal gepakt door de doelman. (5’) Kort hierna kwam Westerlo op voorsprong. Op aangeven van Daan Driesen poeierde Tibo Houwaer de bal netjes in doel. 0 – 1(10’) Met een mooi balletje tussendoor zonderde Kobe Heyns Halim Kaygan af voor doel. Halim besloot jammerlijk op de doelman. (16’) Op aangeven van Daan Schoors kon Halim in snelheid op doel afgaan. Zijn tweede doelkans ging nipt naast het doel buiten. (39’) In het slot van de eerste speelhelft behoedde doelman Jason Janssens zijn ploeg van de gelijkmaker met een knappe redding. (44’) Ruststand 0 – 1

Beveren startte het best aan de tweede speelhelft en wist vrij snel de gelijkmaker te scoren. 1 – 1 (49’) Met medewerking van Beveren Waas en met dank aan de doelman die naast een terugspeelbal trapte en zo de bal in zijn doel zag verdwijnen, kwamen de Kemphanen opnieuw op voorsprong. 1 – 2 (62’) Met een splijtende dieptepas doorheen de W.Beveren defensie wist Yasser Chickhi, Zakaria Tassounte te bereiken die, eerst op de bal, de keeper te grazen nam. 1 – 3 (69’) Doelman Jason liet zich nogmaals opmerken op een vrije trap van W.B. door de bal nog net op de doellijn klemvast te stoppen. (75’) In het slot van de wedstrijd werd het nog even warm toen Jason op een snelle counter van W.B., in de voeten van een doorgebroken speler ging en de scheidsrechter de bal op de stip legde. Jason had geen verhaal tegen de strafschop. 2 – 3.

Beveren slaagde er niet meer in om de gelijkmaker te scoren. De Westelse defensie hield het kopje koel en trok verdiend een deugddoende overwinning over de streep.

Ploegopstelling :

Jason Janssens, Kobe Heyns, Daan Schoors, Joren De Wachter (59’Yasser Chickhi), Jaro Brabants, Zoran Pelic, Daan Driesen (34’ Bas Wouters), Tibo Houwaer ( 59’ Rayan Fallatah Hamza), Halim Kaygan, Lars Neyens, Zakaria Tassounte (76’ Saka Gafar Oriyomi), Rune Spinnoy (NG)

Gele kaarten :

59’  Zakaria Tassounte

 Volgende wedstrijden :

 Ma 25 april : Royal Union U21 – KVC Westerlo U21 om 20.00u :adres : Cmp: Le Barca -Terr.2(Synthetisch)- Route De Lennik 1015 – 1070 Anderlecht (2534) – 02/520.39.52 (onder voorbehoud)

Ma 2 mei : KVC Westerlo U21 – Moeskroen U21 om 20.00 : A-terrein

NIEUWS

PARTNERS