U21: JAMMERLIJK VERLIES

In een aangenaam kijkstuk hebben de Kemphanen vandaag een jammerlijke 1 – 2 nederlaag geleden tegen KV.Kortrijk. Twee defensieve foutjes lagen aan de basis van een onterechte nederlaag.

Het was Westerlo dat voor de eerste dreiging zorgde. Een hard schot van de mee opgerukte Zion Buekers werd door de Kortrijk goalie in corner geweerd. Vlak hierop kwam Kortrijk op voorsprong na een communicatiefoutje achteraan bij Westerlo. 0 – 1 (16’) Een vrije trap van Lars Neyens werd in eerste instantie door de keeper gepareerd, het schot in de rebound ging voorlangs het Kortrijk doel.(21’) Doelman Jason Janssens reageerde alert op een schot van Kortrijk en kon de bal nog in corner weren.(31’) De Kemphanen dreven de druk op en legden bij momenten mooie combinaties op de mat. Een tweetal scherpe corners zaaiden paniek in de Kortrijk defensie. Uiteindelijk lukte het dan toch. Op aangeven van Halim Kaygan kon Rayan Fallatah Hamza uithalen met zijn linker. De bal verdween heerlijk in de kruising van het Kortrijk doel. 1 – 1 (43’) Ruststand 1 – 1.

DE tweede speelhelft begon met een knappe redding van doelman Jason. (46’) Westerlo nam resoluut de wedstrijd  opnieuw in handen en voerde de forcing. Kortrijk was echter bij de zaak en scoorde op een diefje de 1 – 2. (65’) Volledig vrijstaand kon een Kortrijk speler doelman Jason te grazen nemen. Defensief zag dit er niet al te best uit bij de Kemphanen. Wat onze jongens nadien ook nog probeerden, de score wijzigde niet meer. Een schot van de mee oprukkende Daan Schoors verdween nipt naast het doel.(69’) Op aangeven van Daan besloot Lucas Thiels nipt naast. DE grootste kans kwam er nog in het slot van de wedstrijd. Halim vergat een uitstekende voorzet van Zion voor doel af te werken. DE doelman stond op de juiste plaats. De Kemphanen vergaten vandaag zichzelf te belonen met de verdiende gelijkmaker.

Ploegopstelling :

 Jason Janssens, Kobe Heyns, Daan Schoors, Yasser Chickhi, Zion Buekers, Zoran Pelic, Rayan Fallatah Hamza (75’ Lucas Thiels), Tibo Houwaer (60’ Owen Creces), Halim Kaygan, Lars Neyens (86’ Saka Gafar Oriyomi), Zakaria Tassounte (75’ Flavien Mboyo), Noah Jorissen (NG), Joren De Wachter (NG)

Gele kaarten :

83’ Zion Buekers

Volgende wedstrijd :

Ma 14 april : Waasland Beveren U21 – KVC Westerlo U21 om 19.30u : Adres : Cmp: Freethielstadion – Terr.1 – Stadionlaan 1 (Gps=Lindenlaan) – 9120 Beveren-Waas (1634) – 03/750 25 00

NIEUWS

PARTNERS