U16: KVC Westerlo – S.V. Zulte-Waregem

In het begin van de wedstrijd was het Zulte-Waregem die de bal beheerst liet rondgaan op de eigen speelhelft, zoekend naar de juiste opening.  Toch konden onze Kemphanen in de eerste 5 min. van de wedstrijd tegenprikken. Robbe Van Diest onderschepte de bal en probeerde Matisse Moermans te bereiken, zijn steekpas werd onderschept door een Zulte verdediger. Eén minuut later werd er door Westerlo een mooie driehoek opgezet maar Jarne Swerts zijn lage voorzet werd onderschept.  Vanaf dan nam Zulte het heft in handen en creëerden, door goed samenspel en vlotte balcirculatie, een paar kleine kansjes.  Rond de 20e minuut infiltreerde Lou Roten door het midden, jammer was zijn doorsteekpas naar Matisse Moermans iets te hard.  In diezelfde minuut was Zulte dan weer zeer dicht bij de openingstreffer, maar tot 2 keer toe voorkwam onze doelman Door Lievens een doelpunt. Onmiddellijk nadien trapte Robbe Van Diest uit het niets op de paal, een verraste Jarne Swerts schoot in de rebound net naast.  Niettegenstaande Zulte de beter voetballende ploeg was, kon er moeilijk voorspeld worden wie als eerste ging scoren.  Het was één van die wedstrijden waarvan je kon denken, wie eerst scoort wint. Want net voor rust had de bezoekende doelman een mooie save in huis op een afstandsschot van Robbe Van Diest.

In de beginfase van de 2e helft leek het erop dat KVC Westerlo de wedstrijd naar zich toe trok, een terugvallende bal werd door Giel Meersmans over getrapt.  In de 44e minuut kreeg KVC Westerlo een mooie kans, vanop de linker kant werd een voorzet door minstens 2 Kemphanen gemist. Ze stonden beide op de juiste plaats maar konden het voetje er net niet tegen zetten.  In min. 46 was de concentratie in de Westelse verdediging even zoek, waarvan Zulte-Waregem gretig van profiteerde om de 0-1 op het bord te prikken.  Kort daarna kwam de 0-2 via een hoekschop, een terugvallende bal werd onhoudbaar binnengetrapt. Zoals vaak in wedstrijden kregen onze Westelboys kansen op stilstaande fases, maar het moment dat de bal goed zou vallen kwam niet. De laatste 20 min. was het alles of niks voor onze Kemphanen en speelden ze met 3 achteraan.  Altijd wel een risico, maar de enige manier om nog aan de achterstand iets te doen.  In de 64e minuut paste de goed ingevallen Kerem Erbay binnendoor naar Matisse Moermans  en die plaatste de bal mooi naast de bezoekende doelman. 1-2.  In het laatste kwartier gingen de Westelboys nog opzoek naar de gelijkmaker, maar telkens bleef de bepalende actie uit om nog te scoren.  Het moet gezegd, dit Zulte was de beter voetballende ploeg, maar aan doelkansen had KVC Westerlo geen gebrek.

Aanstaande dinsdag 08/02 spelen onze U16 opnieuw, dan ontvangen wij KRC Genk.

Eindstand: KVC Westerlo – S.V. Zulte-Waregem: 1 – 2

Ploegopstelling:

Door Lievens, Bram Dillen, Lou Roten, Tom Dewael (60’ Kerem Erbay), Owen Corten, Giel Meersmans, Jarne Swerts, Breben Gotthold (70’ Junot Soudant), Xander Vandebosch (56’ Christian Porcu), Matisse Moermans, Robbe Van Diest (73’ Gilles Berghmans), Rune Spinnoy (NG)

Kaarten:

• Gele kaart:
    • KVC Westerlo: 28’ Tom Dewael
    • Zulte-Waregem: 62’ Matisse Talini, 74’ Robin Janssens

Volgende wedstrijd:  Di 8 februari om 18u30: KVC Westerlo – KRC Genk (Foodmaker)