U16: KVC Westerlo – KRC GENK

Beide elftallen kozen ervoor om de studieronde achterwege te laten en probeerden al van in het begin de nodige druk te zetten op de tegenstander. Al na 5 minuten kreeg Genk een paar hoekschoppen, echter zonder gevaar.  Ook KVC Westerlo liet zich gelden door vlotte combinaties. In de 11e minuut trapte Giel Meermans op doel, de terugvallende bal werd door Matisse Moermans binnen gelegd, maar Matisse Moermans stond buitenspel. KVC Westerlo bleef aardig voetballen, hierdoor kregen onze Kemphanen een paar hoekschoppen na elkaar.  Maar echte doelkansen bleven uit.

In de 17e min. vond KRC Genk dan toch een opening. Een Genkse aanvaller werd mooi bediend op links, zijn zuivere voorzet bereikte de spits van Genk die rustig maar onhoudbaar kon binnentikken. Een paar minuten later kreeg Genk opnieuw een open doelkans, gelukkig ging de boogbal over het doel.  In de 20e min. dan toch even druk van onze Kemphanen, na een combinatie kwam de bal bij Alexander Willems, maar zijn schot ging over. Een minuutje later was het Giel Meersmans die centraal even kon doorzetten, jammer dat zijn doorsteekpas net te hard was om Robbe Van Diest volledig af te zonderen. De daaropvolgende minuten kregen onze Kemphanen een paar stilstaande fasen, maar de bal wou maar niet goed vallen. In de 32e minuut prikte KRC Genk tegen door een snelle omschakeling om te zetten in een 2e doelpunt, misschien was dit wel buitenspel? In de 34e minuut de ultieme koude douche, zo voelde het aan althans, een mooie voorzet vanop links werd koelbloedig afgewerkt 0-3.  Game over.. zo dachten wij.. maar de tweede helft moest nog komen.

De Westelboys vlogen er meteen in. Een fout op Junot Soudant net buiten de 16 centraal voor doel.  Een hapklare klus voor Giel Meersmans, maar zijn schot waaide dit keer over.  In de daaropvolgende minuten kreeg KVC Westerlo een resem aan hoekschoppen, één daarvan resulteerde in een grote kans voor Alexander Willems maar zijn schot ging net over. KVC Westerlo bleef druk zetten, maar het was altijd net niet in de laatste actie.  Bovendien was het in de 49e min. KRC Genk die op een sluwe counter de ruimte kreeg om het helemaal af te maken 0-4. Normaal zou de moed stilaan in de schoenen zakken, maar niks was minder waar.  KVC Westerlo ging verder op zijn elan van de 2ehelft en was duidelijk de betere ploeg. De ene hoekschop volgde op de andere, maar net de bal wou maar niet goed vallen. Niettegenstaande de 0-4 achterstand bleven onze Kemphanen er in geloven en zorgden voor mooie combinaties.  Zo bediende Junot Soudant in de 62e min. Alexander Willems die mooi afwerkte 1-4. Het was al KVC Westerlo dat de klok sloeg, Alexander Willems creëerden een mooie opening maar zijn voorzet bereikte Matisse Moermans net niet. Een minuut later een zeer mooi actie van KVC Westerlo werd beloond met een 2e doelpunt. Lou Roten infiltreerde door het middenveld en lanceerde Alexander Willems die op zijn beurt de bal doorspeelde aan Junot Soudant. Junot paste op het ideale moment naar Matisse Moermans die mooi kon afwerken. KVC Westerlo bleef opzoek gaan naar nog meer doelpunten.  Met nog een paar minuten te spelen was daar de onverwachte aansluitingstreffer. Junot Soudant draaide in de 78e min mooi vrij van zijn man en knalde onhoudbaar binnen in de verste hoek.  Met nog een paar minuten te gaan was het bibberen tot het eindsignaal voor KRC Genk. Jammer ontbrak het vierde doelpunt. En zo verliezen onze Kemphanen voor de 7e keer dit seizoen met één doelpunt verschil.

Eindstand: KVC Westerlo – KRC Genk: 3 – 4