U16: KAA Gent – KVC Westerlo

Na de nederlaag van de Buffalo’s tijdens de heenwedstrijd in Westerlo konden wij ons aan een soort van revanche verwachten. En zo leek het ook, al in de derde minuut lukte KAA Gent een openingstreffer, al moet gezegd dat de zon onze verdediging verblindde waardoor de bal onvoldoende werd weggewerkt en terecht kwam in de voeten van de vrijstaande aanvaller. Deze had alle tijd om de bal feilloos binnen te trappen 1-0  Maar door meer variatie en kwaliteit in het spel te brengen haalde KVC Westerlo al snel de bovenhand en zo verliep het 70 % van de wedstrijd.  Het was snel duidelijk dat de verdediging van KAA Gent, door de hoge druk van de Kemphanen, moeilijkheden had met uitverdedigen. Dit in tegenstelling tot onze verdediging die secuur stond te voetballen en net zoals in de vorige wedstrijden weinig kansen toestond.  Telt daarbij nog een hard werkend middenveld, dan weet je dat de kansen gaan komen voor KVC Westerlo. In de 5e minuut van de wedstrijd kopte centrale verdediger Lou Roten een hoekschop naast. Meteen daarna volgde een goede actie van KVC Westerlo spits Robbe Van Diest kreeg de bal net niet onder controle.  De weinige acties die de Buffalo’s aan de dag legden, werden meteen ontkracht door stevige Kemphanen.  In de 13e minuut veroverde een hard werkende Robbe Van Diest de bal en zag de doelman ver uit zijn doel staan.  Robbe Van Diest probeerde het van ver, jammer genoeg ging zijn schot net over het doel.  Een minuutje later was er alweer een schot van Alexander Willems die op positie 10 werd uitgespeeld.  Na 3 minuten stilte was het plots Robbe Van Diest, die na een goede actie, alleen voor de Gentse doelman kwam.  Deze stopte de doelpoging.  In de 18eminuut identieke fase zoals in de 3e min, een hoekschop werd door Lou Roten wederom naast gekopt.  KVC Westerlo bleef ook nadien dominant voetballen.  Het ééntonig voetbal van KAA Gent stond in schril contrast met de variatie die onze Kemphanen brachten. In de 25e minuut leek het erop dat KVC Westerlo eindelijk kreeg wat zij verdienden, maar een goed schot van een vrijstaande Robbe Van Diest werd onschadelijk gemaakt met een prachtige voetreflex van de thuisdoelman.  Ondanks KVC Westerlo de resterende minuten van de eerste helft drukte, bleef het 1-0.

Tweede helft. In het begin van de tweede helft gingen onze Kemphanen verder op hun elan, het was enkel nog een doelpunt dat ontbrak.  In de 44e min. kon Robbe Van Diest net niet bij een mooie voorzet van Alexander Willems.  Door de vele meters die op het middenveld werden afgemaald, de honger om te scoren en een verdediging die alles onder controle leek te hebben, bleef de druk van KVC Westerlo verder aanhouden.  Op de 50e min. kregen onze Kemphanen dan toch loon naar werken.  Het is al eerder een feit dat KVC Westerlo gevaarlijk kan zijn op hoekschoppen.  Deze keer was het rechtsachter Bram Dillen die onhoudbaar binnen kopte op hoekschop van Giel Meersmans, 1-1. Je zou zeggen dat onze Kemphanen nu even gas gingen terugnemen, maar niks was minder waar. Het was KVC Westerlo die opzoek ging naar een 2e doelpunt. Daardoor werden de Buffalo’s alsmaar nerveuzer, maakten alsmaar meer fouten. Het was wel KAA Gent die terug op voorsprong kwam na iets minder goed positiespel en concentratieverlies van onze Kemphanen.  Niettegenstaande deze opdoffer was KVC Westerlo niet van plan om het hierbij te laten en ging opzoek naar de gelijkmaker.  In de 68e min. belandde een mooi afstandsschot van Giel Meersmans binnen bereik van de Gentse doelman.  In deze spannende eindfase gebeurde er zoveel dat het nog moeilijk was om alle acties bij te houden. Maar de sublieme vrije trap waarmee Giel Meersmans de verdiende gelijkmaker binnentrapte zal ons nog lang bijblijven. Op het einde van de wedstrijd pakte KAA Gent, mede door frustratie, nog 2x rood. Eindstand 2-2.

Volgende week zaterdag 22/01 staat er alweer een topper tegen KRC Genk op het programma!

Eindstand: KAA Gent – KVC Westerlo: 2 – 2

Ploegopstelling: Rune Spinnoy, Bram Dillen, Lou Roten, Alexander Martinez (75’ Tom Dewael), Owen Corten, Giel Meersmans, Breben Gotthold, Jarne Swerts, Xander Vandebosch (63’ Matisse Moermans), Alexander Willems (81’ Junot Soudant), Robbe Van Diest, Gilles Berghmans (NG), Door Lievens (NG)